|

Kültür bayramı: Kitap ve gazetede KDV kalktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKM’nin temel atma töreninde yayıncılara tarihi bir müjde verdi. Kitap ve süreli yayınlarda KDV’nin sıfıra düşürüleceğini açıklayan Erdoğan, “Artık kitapta, dergide, gazetede KDV olmayacak. Artık hiç kimse, hiçbir kesim kültür ve sanatta ülkemizi vasata mahkum edemeyecek” dedi. Erdoğan ikinci müjdeyi de Rami Kışlası için verdi: Rami Kışlası İstanbul’un en büyük kütüphanesi olacak. Rami Kışlası’nda 6 milyon ciltlik bir kütüphane açacağız. Pahalı sebze ve meyveyle sonuna kadar mücadele edeceklerini belirten Erdoğan, “Hale denetime giden müfettişlerimizi dövmeye kalktılar. Devlet nasıl teröristlerin işini bitirdiyse halde terör estirenlerin işini de biz en kısa sürede bitiririz” diye konuştu.

Yeni Şafak
04:00 - 11/02/2019 Pazartesi
Güncelleme: 02:12 - 11/02/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKM’nin temel atma törenina katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKM’nin temel atma törenina katıldı.

Atatürk Kültür Merkezi Projesi'nin temel atma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki müjde verdi. Kitap ve süreli yayınlardaki KDV muafiyetinin yayıncı ve satıcıları kapsayacak şekilde genişletileceğini söyleyen Erdoğan, "Artık kitapta, dergide ve gazetede KDV olmayacak" dedi. Erdoğan, Rami Kışlası’nda 6 milyon ciltlik bir kütüphanenin de yapılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi Projesi'ni temel atma törenine katıldı. Erdoğan konuşmasında iki müjde verdi. Kitap ve süreli yayınlardaki KDV muafiyetinin yayıncı ve satıcıları kapsayacak şekilde genişletileceğini söyleyen Erdoğan, "

Kitapta, dergide, ve gazetede KDV olmayacak" ifadelerini kullandı. Rami kışlasında büyük bir kütüphane yapılacağını da müjdeleyen Erdoğan, AKM için "Jakoben zihniyete karşı dikilmiş bir zafer anıtı olacak

" dedi.

AKM HER TÜRLÜ İHTİYACI KARŞILACAK

Erdoğan özetle şunları söyledi: “Atatürk Kültür Merkezi Projesi'nin, İstanbullumuz ve tüm Türkiye için hayırlı olmasını diliyorum. Proje her türlü ihtiyaca cevap verecek şekilde hazırlandı. Bakanlığımızdan TOKİ'ye belediyemizden işçilerimize kadar şimdiden teşekkür ediyorum. İnşallah yoğun bir mesai ile çalışıp 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlayıp sanatseverlerin hizmetine sunacağız.

MARJİNAL ÇEVRELER ENGELLEMEYE ÇALIŞTI

Bazı marjinal çevreler projemizi engellemek için çalıştılar. Sokakları karıştırarak projeyi sabote etmeye çalıştılar.
AKM'nin yerine AVM yapacağımız, cami yapacağımız, ismini değiştireceğimizi söylediler. Aynı şeyi Harbiye'yi yaparken de söylediler. Eski yapının yıkılıp daha modern bina yapılmasına karşı çıkanlar ideolojik bağnazlıkla hareket ediyordu. Bu sözde sanatseverlerin Gezi olaylarında neler yaptıklarını milletimizi nasıl aşağıladıklarını terör örgütlerinin paçavralarıyla buradaki eski binayı nasıl kirlettiklerini hepimiz çok iyi biliyoruz.
Güya AKM hassasiyetiyle hareket edenler Gezi'de AKM'yi demokrasimize saldırmanın esnafımızın malını mülkünü yağmalamanın aracı haline getirdiler. Ne yapacaktır seyir mi edecektik.

JAKOBEN ZİHNİYETE KARŞI ZAFER ANITI

Ne Gezi vandallığı döneminde ne de sonrasında tehditlere boyun eğmedik. Ülkemize ve İstanbul'a yakışır bir eser kazandırmak için yolumuza devam ettik. Temelini atacağımız bina sadece bir kültür merkezi değildir. Bu eser aynı zamanda son 5 yıldır milli iradeye kast eden, vatan, millet düşmanlarına verilmiş en güzel cevap olacaktır. İstanbul kendini bu projede bulacak.
İstanbul kendini bu projede adeta millet kıraathanesiyle bulacak. İstanbul Atatürk Kültür Merkezi, milletin değerleriyle, inancıyla, insanımızın tarihi ve kültürüyle kavgalı, jakoben zihniyete karşı dikilmiş bir zafer anıtı olacaktır.

RAMİ KIŞLASINA KÜTÜPHANE

Sadece AKM'de değil Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi tüm projelerimizde belirli kesimlerin saldırısına uğradık. Buradan bir müjde daha vereyim Rami Kışlası İstanbul'un en büyük kütüphanesi olacak. Rami Kışlası'nda 6 milyon ciltlik bir kütüphane açacağız. Türkiye'yi kendi malı gibi gören kimi çevreler yatırımlarla ilgili gösterdiği rahatsızlığı sanat ve kültür alanında da göstermiştir.
Kendi kalıpları dışında hiçbir sanat tarızının varlığına katlanamıyorlar. Sanat hoşgörünün aracıdır.

KİTAPTA KDV KALKIYOR

İki hafta sinema sektöründeki sorunları çözdük. Şimdi bir müjde daha veriyorum. Bu hafta Meclis'te görüşülecek bir kanunla kitapta ve süreli yayınlarda KDV oranının sıfıra düşürülmesi uygulaması, hem yayıncıları hem satıcıları kapsayacak şekilde genişletiliyor. Artık kitapta, dergide, gazetede KDV olmayacak. Artık hiç kimse, hiçbir kesim kültür ve sanatta ülkemizi vasata mahkum edemeyecek. Sanat ve sanatçı istismarını siyasetlerinin aracı görenler, Türkiye'nin kültür ve sanat hayatını körleştiremeyecek."


  • Haldeki terörün işini bitireceğiz
  • AKM’nin açılışının ardından İstanbullulara seslenen Erdoğan, konuşmasında fahiş fiyatları eleştirdi. Erdoğan, pahalı sebze mevye fiyatlarını ucuzlatmak için açılacak tanzim satış merkezlerinin hizmete alınacağını hatırlattı.
  • KAÇAĞA İZİN VERMEYİN
  • Erdoğan'ın yaptığı konuşmadan öne çıkan diğer başlıklar şöyle: " Önceden kahve dağıtıyorduk, şimdi çay dağıtacağız. Bu hazırlanan 250'şer gramlık çay poşetlerimiz var. Teşkilatımız bunları size teslim edecek siz de bunları teslim edeceksiniz ve keyifli saatler diyeceksiniz.
  • CHP; ÇÖP, ÇAMUR, ÇUKUR
  • Durmak yok yola devam. İstanbul'u 1 Nisan'dan itibaren daha da geliştirerek yola devam edeceğiz. Bugün AKM'nin yeni binasının temelini attı. 20 ay sonra AKM yeni haliyle bitmiş olacak. Muhteşem bir opera binası yapıyoruz. İstanbul'a da bu layık. İstanbul'da inşallah Binali Yıldırım kardeşimizle yola devam edeceğiz. CHP'yi 3 Ç ile tarif edersiniz; çöp, çamur, çukur... Şu anda övündüğümüz bir Bağcılar, bir Güngören varsa bu AK Parti belediyeciliğidir.
  • MÜFETTİŞLERİ DÖVECEKLERDİ
  • Hale denetime giden müfettişlerimizi dövmeye kalktılar. Neden? Kovana çomak sokulduğu için. Kendisini devletten güçlü gören varsa şunu bilsinler devlet nasıl teröristlerin işini bitirdiyse halde terör estirenlerin işini de biz en kısa sürede bitiririz.”
#İstanbul
#Recep Tayyip Erdoğan
#AKM
5 yıl önce