|

Kur’an'la bağımızı güçlü tutmalıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen “Uluslararası Kuran-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması Finali”ne katıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/05/2017 Perşembe
Güncelleme: 03:46 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Beştepe'de Uluslararası Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması finaline katılan 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerle selfie yaptı.
Beştepe'de Uluslararası Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması finaline katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerle selfie yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen “Uluslararası Kuran-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması Finali”ne katıldı. Erdoğan, 5’incisi düzenlenen bu yarışmanın giderek, çok daha güçlü bir şekilde devam edeceğine inandığını söyledi. Yarışma için 62 ülkeden gelen tüm misafirlere “hoş geldiniz” diyen Erdoğan, “Kur’an-ı Kerim’in temiz kalple, temiz ağızla hepsinden önemlisi kemalı hürmet ve edeple tilavet edilmesi gerekir. Allah’ın insana bir lütfu ve ikramı olan güzel ses, en çok da Kur’an-ı Kerim’e yakışır. Bunun için fahri kainat efendimiz, ‘Kur’an-ı seslerinizle güzelleştiriniz, çünkü güzel ses Kur’anın güzelliğini daha da artırır.’ buyuruyor” dedi.


RUHUMUZU TİLAVETLE TEDAVİ EDELİM

Asırlardır Müslümanların, bir taraftan Kur’an-ı Kerim’i anlamanın, kavramanın, hayatlarına tatbik etmenin diğer taraftan da onu en güzel şekilde okumanın gayreti içinde olduklarını aktaran Erdoğan, “Bize düşen bitmez tükenmez bir ilim, hikmet ve saadet kaynağı olan Kur’anla rabıtamızı her daim güçlü tutmaktır. Bir Müslüman olarak vazifemiz, günlük hayatın içinde her an yıpranan, kararan, örselenen ruhlarımızı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile tedavi etmektir” diye konuştu.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Beştepe
7 yıl önce