|

Kurtulmuş'tan şeffaflık vurgusu

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) Bank Asya'ya el koyması ile ilgili, "Bu sürecin arkasında siyasi bir süreç yoktur. Bu teknik şartları keşke Bank Asya yerine getirmiş olsaydı, şeffaflık şartını sağlamış olsaydı, hukuk yapısını bu belgeler istendiği zaman net bir şekilde ortaya koyabilseydi iş bu noktaya gelmeseydi" dedi.

Yeni Şafak
13:55 - 4/02/2015 Çarşamba
Güncelleme: 12:59 - 4/02/2015 Çarşamba
IHA

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Yönetim Kurulu'nu kabul etti. Kabulde Bank Asya ile ilgili değerlendirme bulunan Kurutulmuş, "Bu kuruluştan sermaye yapısıyla ilgili birtakım belgeler istenmiş fakat bu bilgiler sunulamamış, sunulmamıştır. TMSF ortakların hakkını korumak, hisse senetlerinin değerini korumak, Türkiye'deki bankacılık sistemini korumak ve batık bankaların Türkiye ekonomisine nasıl zarar verdiğin gördük. Türkiye ekonomisinin ağır etkiler altında kalmasını önlemek için TMSF bir yönetim oluşturmuştur, geçici bir yönetim oluşturmuştur. Hem Bank Asya'nın ortaklarının çıkarlarını korumak hem bankacılık sektörü korunmuş, Türkiye ekonomisinin negatif tesir altında kalması önlenmiştir. Teknik bir süreçtir. Bu sürecin arkasında siyasi bir süreç yoktur. Bu teknik şartları keşke Bank Asya yerine getirmiş olsaydı, şeffaflık şartını sağlamış olsaydı, hukuk yapısını bu belgeler istendiği zaman net bir şekilde ortaya koyabilseydi iş bu noktaya gelmeseydi" diye konuştu.


Kurtulmuş şunları kaydetti:


"TMSF yeni bir yönetim oluşturmuştur. Bu yönetimde kısa zamanda Bank Asya'dan beklenen şeffaflık meselesini sağlayacaktır. Ümit ediyorum Türkiye'nin bankacılık sektörüne olumsuz bir etki olmadan bu süreç aşılacaktır." 

#Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş
#Numan Kurtulmuş
#Mevduatı Sigorta Fonu
#TMSF
#Bank Asya'ya el koyma
#şeffaflık şartı
#Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Yönetim Kurulu
9 yıl önce