|

MEB duyurdu: LGS başvuru süresi uzatıldı

MEB, LGS başvurularını 17 Nisan saat 17.00'ye kadar uzatıldı. Öğrenciler ve veliler LGS'nin ne zaman yapılacağını, LGS'de kaç soru sorulacağını ve hangi dersten kaç soru çıkacağını merak ediyor. Haberimizde LGS sınav süresi, tarihi, sonuçların ne zaman açıklanacağını, hangi testten kaç soru çıkacağına dair bilgileri öğrenebilirsiniz.

18:00 - 15/04/2019 Pazartesi
Güncelleme: 11:30 - 16/04/2019 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 1 Haziran'da yapılacak merkezi sınav başvuruları, 17 Nisan saat 17.00'ye kadar uzatıldı. Sınava girmek isteyen öğrenciler ve velileri sınava ilişkin detayları merak ediyor.

Peki LGS ne zaman yapılacak, sınavda kaç soru sorulacak, ne kadar süre verilecek, giriş belgeleri ve sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

LGS ne zaman yapılacak, sonuçları ne zaman açıklanacak?

LGS kapsamındaki merkezi sınav tarihi 1 Haziran 2019 olarak belirlendi. Sınav sonuçları ise 24 Haziran tarihinde
internet adresinde ilan edilecek.

LGS sınav yerleri, MEB tarafından yayınlanan kılavuza göre 22 Mayıs tarihinde öğrenci ve velilerin erişimine açılacak.


Sınav iki oturumda yapılacak

İki oturum olarak düzenlenecek sınav, 8. sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak. Sınav, iki bölüm halinde ve aynı gün uygulanacak.

Birinci oturum saat 9.30'da ve ikinci oturum 11.30'da başlayacak.


LGS'de kaç soru sorulacak?

Sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak.

Sayısal alan sınav oturumunda 60 dakika olan süre geçen yıla göre 20 dakika uzatıldı. Buna göre, sınavın birinci bölümünde 50 soruluk sözel alan için 75 dakika süre verilecek. İkinci bölümdeki 40 soruluk sayısal alan testleri için ise 80 dakika süre tanınacak.

Sözel bölümde soru sayıları

Türkçe: 20 soru

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: 10 soru

İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük: 10 soru

Yabancı Dil: 10 soru

Toplam 50 soru (Süre 75 dakika)

Sayısal Bölüm soru sayıları

Matematik: 20 soru

Fen Bilimleri: 20 soru

Toplam 40 soru (80 dakika süre)

Kaç okula kaç öğrenci sınavla yerleştirilecek?

Bu yıl 139 bin 120 öğrenci LGS sonucuna göre yerleştirilmesi yapılacak. Türkiye genelinde bin 531 liseye merkezi sınav ile öğrenci yerleştirilmesi yapılacak. Geçtiğimiz yıla göre kontenjan 12 bin 610 arttı.

En fazla kontenjan artımı Anadolu liselerinde

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetlerinden sorumlu Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, geçtiğimiz günlerde LGS'ye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özer, "Fen liselerinde 2018'e göre okul sayısında değişiklik olmadı. Anadolu imam hatip liselerinde sınavla öğrenci alan okulların toplam kontenjanında bir değişiklik olmadı. Sosyal bilimler liselerine 2019 yılında bir okul ilave edildi ancak kontenjanı hemen hemen aynı.
2018 yılına göre sadece Anadolu lisesi ve mesleki ve teknik Anadolu lisesi kontenjanlarında değindiğim nedenlerle kontenjan artışları oldu
" dedi.

Örnek soru kitapçığı her ay yayımlanıyor

Öte yandan MEB her ay, öğrencilere yardımcı olmak için örnek soru kitapçıkları yayımlıyor.

#LGS
#MEB
5 yıl önce