|

Liste bir bir temizleniyor

Arananlar listesindeki teröristler bir bir öldürülerek örgüte ağır darbe vuruldu. Dün de kırmızı listedeki “Bager Andok” kod adlı PKK’lı Fatih Özden ile yeşil listedeki “Haki, Hakkı” kod adlı PKK’lı Deniz Yüksel etkisiz hale getirildi.

Haber Merkezi
04:00 - 4/09/2018 Salı
Güncelleme: 02:52 - 4/09/2018 Salı
Yeni Şafak
Teröristler bir bir öldürülerek örgüte ağır darbe vuruldu.
Teröristler bir bir öldürülerek örgüte ağır darbe vuruldu.

Mehmetçiğin Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışında yürüttüğü operasyonlar hız kesmiyor. Terör örgütü PKK'ya ağustos ayında yurt içi ve yurt dışında düzenlenen operasyonlarda 170 terörist etkisiz hale getirilerek örgüte ağır darbe indirildi. Etkisiz hale getirilen teröristler arasında kırmızı kategoride aranan İbrahim Çoban ve Barış Öner, PKK'nın sözde elebaşlarından KCK yürütme konseyi üyesi İsmail Özden, sözde Dersim Saha ÖSB/YPS sorumlusu Ömer Duran ile sözde Batı Cephe YJA STAR sorumlusu Pınar Yıldırım da yer aldı.

LİSTELERE NEŞTER

Dün de Tunceli’nin Ovacık ilçesi kırsalında 27 Ağustos’taki operasyonda öldürülen teröristin MLKP’li “Baran Dersim” kod adlı İrfan Gerçek olduğu tespit edildi. Gerçek’in gri listede 300 bin liralık ödülle arandığı bildirildi. Diyarbakır'ın Hazro ilçesi Çitlibahçe Mahallesi'nde Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca dün düzenlenen SİHA destekli operasyonda da PKK/KCK'lı 2 terörist etkisiz hale getirildi. 2 teröristten birinin, 2011'de PKK/KCK'ya katılıp örgüt içerisinde Diyarbakır, Bingöl, Batman, Elazığ, Bitlis, Muş illeri sözde Orta Saha Maliye/Cephane Birimi Sorumlusu olan ve 1 milyon TL ödülle "Terörden Arananlar Listesi"nde "yeşil" kategoride yer alan "Haki, Hakkı" kod adlı Deniz Yüksel olduğu tespit edildi.


11 SUÇTAN ARANIYORDU

Ölü ele geçirilen teröristin, terör örgütü propagandası yapmak, silahlı terör örgütüne üye olmak, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek gibi toplam 11 ayrı suçtan arama kaydının bulunduğu belirlendi. Ayrıca teröristin, 15 Temmuz 2017'de Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde, Ormankaya ile Çitlibahçe mahalleleri arasındaki karayolu üzerinde 2 kişinin elleri arkadan bağlı şekilde öldürülmesi olaylarının faillerinden biri olduğu tespit edildi.

KIRMIZI LİSTE BİR EKSİLDİ

Güvenlik güçleri dün Hakkari’nin Yüksekova ilçesi İkiyakalar bölgesinde terör örgütüne ağır darbe indirdi. Mehmetçik düzenlediği operasyonda, kırmızı listede bulunan bölücü terör örgütünün sözde bölge sorumlusu “Bager Andok” kod adlı Fatih Özden’i etkisiz hale getirdi.


Çöküş hızlandı

Geçtiğimiz hafta yürütülen operasyonlarda 4'ü elebaşı 46 terörist etkisiz hale getirildi. 300 bin TL ödülle aranan gri listedeki "Leheng Dersim/Adil" kod adlı Merdan Rüştü Ovalıoğlu ile sözde elebaşı "Mazlum Pling" kod adlı Abdülhamit Özbahçeci'nin de aralarında bulunduğu 8 terörist sağ yakalanırken, 12 terörist de güvenlik güçlerine teslim oldu. Irak'ta Özel Kuvvetler Komutanlığı'na teslim olan gri listede aranan terörist Ovalıoğlu, Habur Kara Hudut Kapısı Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Yakalanan ve teslim olan teröristlerin verdikleri ifadeler, örgütün çaresizlik içinde olduğu ve verdiği kayıplar nedeniyle büyük panik yaşadığını ortaya koydu.

Kandil’de temizlik

Irak'ın kuzeyindeki Hakurk, Gara, Metina, Zap, Kandil ve Avaşin Basyan bölgelerini terörden temizlemek amacıyla başlatılan operasyon hava destekli sürüyor. Terör örgütü PKK’nın yuvası konumundaki Kandil'deki hedefler gece gündüz ateş altında tutularak örgüte ağır darbe vuruluyor. Son aylarda düzenlenen hava harekatları ve operasyonlarda 400'e yakın terörist etkisiz hale getirildi, terör örgütüne ait sığınak, barınak, silah mevzisi ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedefler imha edildi.

#PKK
#Teörrist
#Operasyon
6 yıl önce