|

Lojistik Köy Samsun'a çağ atlatacak

Samsun Büyükşehir Belediyesi, yapımı tamamlanan Lojistik Köy Projesi ile şehri Türkiye’nin haricinde Doğu Avrupa, Karadeniz ülkeleri, Ortadoğu, Orta Asya ülkelerindeki iş dünyası için ithalat ve ihracat kapısına dönüştürüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/02/2018 Salı
Güncelleme: 04:08 - 6/02/2018 Salı
Yeni Şafak
Samsun, yatırım ve değişim projeleriyle Dünya şehri hedefine adım adım yaklaşıyor.
Samsun, yatırım ve değişim projeleriyle Dünya şehri hedefine adım adım yaklaşıyor.

Samsun, Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirdiği yatırım ve değişim projeleriyle Dünya şehri hedefine adım adım yaklaşıyor. Yapımı tamamlanan Lojistik Köyü ile ülkenin önemli ticaret merkezlerinden biri haline gelecek.

Samsun’u Tarım, turizm, spor, sağlık altyapısı, serbest ve organize sanayi bölgeleri, limanları, ulaşım ve coğrafi avantajları ile uluslararası ticarete hazırlayan Samsun Büyükşehir Belediyesi, yapımı tamamlanan Lojistik Köy Projesi ile şehri Türkiye’nin haricinde Doğu Avrupa, Karadeniz ülkeleri, Ortadoğu, Orta Asya ülkelerindeki iş dünyası için ithalat ve ihracat kapısına dönüştürüyor.

FİRMA, SANAYİCİ VE GİRİŞİMCİYE FIRSAT

50 milyon dolarlık yatırımla Tekkeköy ilçesindeki 680 bin metrekarelik alana inşa edilen Samsun Lojistik Köyü, firmalara, sanayicilere, girişimcilere, nakliye, depolama, dağıtım ve intermodal taşımacılık imkânı sunacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı tarafından desteklenen proje, her türlü elleçlemeye yönelik makina ve ekipman parkının yanı sıra farklı büyüklüklerdeki depolar, gümrük hizmet, sosyal tesis ve idari binalar, nakliye komisyoncular için ofisler, demiryolu, akaryakıt, yangın ve servis istasyonları, kantar üniteleri, konteyner ve TIR park alanlarından oluşuyor.

EKONOMİYE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Demiryolu hattıyla da Anadolu’yu Karadeniz’e bağlayan Samsun Lojistik Köyü’nün şehir, bölge ve ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlaması bekleniyor. Projeye büyük önem verdiklerinin altını çizen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Samsun, tüm ulaşım ve ticaret potansiyelleriyle uluslararası lojistik merkezi olmaya adaydır. Bu yatırımın, şehrimiz, bölgemiz ve ülkemiz ekonomine çok ciddi katkılar yapacağına inanıyorum. İhracata yönelik lojistik maliyetlerini düşüreceği için firmalar için büyük bir velinimet olacaktır. Bu yatırım, şehrimiz için önemli bir gelişme dinamiği olacak. Bu sayede komşu ülkelere de yaptığımız ihracat kapasitemizi artırmış olacağız. Bu ulaşım bağlantısı gerçekleştiği zaman Samsun, büyük bir kalkınma hamlesine kavuşacak, kartopu gibi ekonomisini hızla geliştirecektir.” değerlendirmesinde bulundu.

  • Hedef dünya şehri olmak
  • Kentin potansiyellerini ulusal ve uluslararası toplumların hizmetine ve beğenisine sunmaya çalıştıklarını ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “İlk önemli projeksiyonumuz 2019’dur. Bu nedenle Samsun’u Dünya şehri haline getiriyoruz. Estetikte, turizmde, sağlıkta, ekonomide, sanayide ve eğitimde markalaşmış bir modern kent olacağız. Yaşam standardı günden güne yükselen Karadeniz’in incisi Samsun’u bu hedefe taşımada kararlıyız. Tarihten süzülüp gelen güçlü kültürel mirasımızla, dinamik insan gücümüzle, kaliteli eğitim, sağlık ve spor alt yapımızla bu hedefe ulaşmamamız için bir neden yok. Yapmamız gereken tek şey, daha çok çalışmak ve kararlı şekilde yol almaktır. Biz de gece gündüz demeden şehrimizi geleceğe taşımanın gayretini veriyoruz. Her gün yükselen bir moralle geleceğe koşuyoruz. Önümüze çıkan engelleri aşarak çıtamızı sürekli yükseltiyoruz. Samsun artık eski Samsun değil. Şehrimiz hızla değişiyor, gelişiyor. Yani tüm potansiyellerimiz ve imkânlarımızla başarı öyküleri yazıyoruz.
'İYİ KOŞAN BİR KENT'

Merkezi hükümet ile yerel yönetimlerin işbirliği ve koordineli çalışmalarıyla yapılabilecek güzel örnekleri Samsun’da hayata geçirdiklerini ifade ederek; “Sadece merkezdeki ilçelerimizde değil diğer 13 ilçemizde de bir çok değişim ve dönüşüm projesi birlikte yürüyor. Türkiye’nin bütün şehirleri değişiyor ve dönüşüyor. Şehirler bundan önceki durumlarından çok farklı hale geliyor, farklı bir konsepte dönüşüyor. Ama Samsun bunların içinde en hızlı koşan ilk 5 ilk 6 il içerisinde şu an. Diğer şehirlerden geri kalmayan hatta onların en hızlıları kadar iyi koşan bir yerel yönetim anlayışı ile şehrimizi dönüştürme yolunda çabalıyoruz.

'REKABET YARIŞI OLMALI'

Türkiye’nin bugün ortaya koyduğu 2023 vizyonu ve hedefi aslında şehirlerin de geleceğini şekillendiriyor ve yol haritasını çiziyor. Gelişen teknoloji ve büyüyen ekonomilerin sınırları kaldırdığı, mesafeleri küçülttüğü dünyada artık bir ekonomik yarış ve rekabet mecburiyeti vardır.

2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefi olan istikrarlı bir Türkiye’nin bu hedefi gerçekleştirmesi tek tek bütün kentlerin, kendisini bu hedefe göre dizayn etmesi, planlaması, bir gelecek vizyonu ortaya koyması ve bunun için çok çalışmaları ile mümkün olacaktır.

'GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ'

Dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi içinde yer alma hedefine, kişi başına düşen milli gelir düzeyinin 25 bin dolarlara çıkartılması hedefine biz Samsun şehrini yöneten aktörler de kendi hedeflerimizi belirleyerek ve çok çalışarak katkı vermek durumundayız. Ülke ekonomisine yapılan katkı o kentte yaşayan her bireyin de zenginleşmesi anlamına gelir. İşte biz bu kentin yönetiminde söz sahibi olan, kentin geleceğini planlayan ve uygulayan tüm kurum, kuruluş ve kişilerle el ele bir hedef belirledik.

Kentsel planlama ve kentin yeniden inşası konusunda gerekli adımları atan, ihtiyaç duyulan eğitimden sağlığa, spordan kültüre, turizmden sanata kadar alt yapısını hızla tamamlayan ve örnek bir kent haline gelen Samsun’a yakışan ekonomide de hedeflenen rakamları yakalamaktır.

#Samsun
#Kent
6 yıl önce