|

Mahmud Kılıç: Her aklın üstünde bir akıl daha vardır

Marmara Üniversitesi Tasavvuf Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmud Kılıç, Türkiye'de 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananları analiz etti. FETÖ'ya bağlı kişilerin uluslararası güçlerin oyuncağı haline geldiğini belirten Kılıç, asil Türk Milleti'nin bu darbeye karşı hiç bir etnik köken ayırt etmeksizin bütünleştiğini vurguladı.

Yeni Şafak
22:05 - 25/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 23:47 - 25/07/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

  • O gün ne olduğu sorusuna salt güncel politika, istihbaratçılık ve gazetecilik analizleri üzerinden cevap bulmaya çalışmak sebep-sonuç ilişkisinin sadece sonuçlarına bakmak demek olacaktır kanaatindeyim. Oysa her sonucu önceleyen bir sebepler düzeyi vardır ve onlar bilinmeden bütüncül bir analize sahip olunamaz. Zira sebepler düzeyi Prensipler, yani Ana Esaslara müteallik bir düzeydir. Bu konuda ilim adamlarının ve özellikle de ilahiyat bilimi ile meşgul olanların tahlillerine çok ihtiyaç bulunmaktadır. Biz bir yerden başlayalım istedik.
  • ...
  • Ne var ki her aklın üstünde bir akıl daha vardır. Ve o en üst akıl bu oyuna karşı bir oyunla cevap vermiş ve teşebbüs akim kalmıştır. Türkiye'deki bütün sahih yapılar ve halklar bu işgale mukavemette yerlerini almışlardır. Yeri geldiğinde tasavvufi temaları da meşruiyet arayışı için kullanan bu omurgasız, kişiliksiz, yanardöner sahte-inisyatik yapının hiç bir dini manevi yönünün kalmadığı ortaya çıkmıştır.
  • Başlangıcında belki öyle saiklerle bazı samimi insanların teveccühlerini kazandılarsa da en sonunda o insanlara da ihanet ederek uluslararası güçlerin oyuncağı haline düştüler. Bu rezil son bütün böylesi yapıların, sahte-cemaat ve sahte-tarikatlerin ibret alması gereken bir sondur. Memleketimizin asil evlatları kökü dışarıda her türlü operasyona karşı milli mukavemetini sürdürmüştür. Sağcı solcu, çok dindar az dindar, Türk Kürt, Sünni Alevi her zıt gurup bu noktada birleşmiştir.


#Mahmud Kılıç
#Darbe girişimi
#FETÖ
8 yıl önce