|

Malatya Büyükşehir Belediyesinde 15 kişi açığa alındı

Malatya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın talimatıyla yapılan denetim sonucu tespit edilen usulsüzlüklerden dolayı 15 belediye personelinin açığa alındığı bildirildi.

Yeni Şafak
19:34 - 26/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 19:36 - 26/07/2017 Çarşamba
IHA
Malatya Büyükşehir Belediyesi
Malatya Büyükşehir Belediyesi

Malatya Büyükşehir Belediyesinde, görevlerinde usulsüzlük ve suistimal yaptığı belirlenen 15 personelin açığa alındığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşlara kaliteli, hızlı ve doğru hizmetler vermek için çalışmaların sürdüğü, bunların bir kısmının kendi ekipleri, bir kısmının da ihale usulüyle gerçekleştiği belirtildi.

Çalışmaların kentte yaşayan herkesin sorumluluğu ve vebali gözetilerek yapıldığı kaydedilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır'ın bizzat talimatlarıyla Yol Asfalt Daire Başkanlığımızda 1 ay önce başlatılan ve devam eden titiz inceleme, araştırma ve denetimlerimiz sırasında birtakım usulsüzlüklere ve suistimallere ilişkin kayda değer bilgi ve belgelere ulaşılmıştır. Sayın başkanımızın direktifleri ve takipleriyle başlatılan bu incelemeler sonucu tespit edilen usulsüzlüklerden ötürü genel sekreter yardımcısı, daire başkanı, müdür, müdür yardımcısı, 3 kontrol mühendisi, memur, kadrolu işçi ve 6 hizmet alım personeli olmak üzere toplam 15 personel, soruşturmanın selameti açısından tedbir amacıyla açığa alınmıştır."

Öte yandan İçişleri Bakanlığından mülkiye müfettişlerinin talep edildiği ve konunun adli makamlara intikal ettiği bildirilen açıklamada, soruşturma sonucunun kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.

#Malatya
#Belediye
#Personel
7 yıl önce