|

Malatya'da eski polis ve öğretmenlere FETÖ'den hapis cezası

Malatya'da yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan yargılanan aralarında eski polis ve öğretmenlerin de bulunduğu 7 sanık 6 yıl 3 ay ile 7,5 yıl arasında hapis cezalarına çarptırıldı.

Yeni Şafak
18:22 - 8/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 18:30 - 8/11/2017 Çarşamba
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında yargılanan aralarında eski polis ve öğretmenlerin de bulunduğu 7 sanığa, 6 yıl 3 ay ile 7,5 yıl arasında hapis cezası verildi.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmalarda tutuklu yargılanan eski öğretmenler Hakim Yıldırım, Ümit Çatal, Murat Yücel, Emrah Menevşe, eski polis Mehmet Arslan ile Mikail Aksoy ve Mehmet Sebih Taş, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan hakim karşısına çıktı.

Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı tespit edilen sanıklardan Yıldırım, Yücel, Menevşe, Arslan, Aksoy ve Taş'a 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Sanıklar, tutukluluk süreleri göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

Sanık Çatal'a ise "silahlı terör örgütü üyesi olma" suçundan 7,5 hapis cezası verilerek tutukluluk halinin devamına karar verildi.

#FETÖ
#Malatya
#Hapis
6 yıl önce