|

Masal Parkı kurulmasına kızı vesile oldu

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, kızının izlediği çizgi filmin şiddet sahneleri içerdiğini fark edince, çocukların Türk masal kahramanlarını tanıması amacıyla "Aşıkpaşa Masal Parkı Projesi"ni hayata geçirdi. Bahçeci, "Masal Parkı'nın, çocuklarımızın gelişimine katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Yeni Şafak
10:39 - 20/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:53 - 20/11/2014 Perşembe
AA

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, kızının bir televizyon kanalında izlediği çizgi filmin şiddet sahneleri içerdiğini fark edince, çocukların Türk masal kahramanlarını tanıması amacıyla "Aşıkpaşa Masal Parkı Projesi"ni hayata geçirdi. Bahçeci, Aşıkpaşa Mahallesi'nde önceki yıllarda park olarak kullanılan 16 bin 500 metrekarelik alanı yeniden düzenleyerek "Aşıkpaşa Masal Parkı"nı oluşturduklarını söyledi. Projeyi başlatmasına bir noktada kızının vesile olduğunu belirten Bahçeci, "Kızım, bir hafta sonu televizyonda çizgi film izliyordu. 'Ne seyrediyor' diye baktığımda çizgi filmde şeytanlar, canavarlar, birbirini parçalayan yaratıklar olduğunu gördüm. Bu durum canımı çok sıktı ve çocuklarımızın Türk masal kahramanlarından ne kadar uzak olduklarını bir kez daha fark ettim" dedi.


MASAL KAHRAMANLARIMIZI TANITACAK

Bahçeci, bu konuda ne yapabileceğini düşündüğünü ve sonrasında masal parkı fikrinin ortaya çıktığını ifade ederek, proje sayesinde çocukların Türk masal kahramanlarıyla tanışmasına vesile olacaklarını dile getirdi. Parkta, masal kahramanlarından Deli Dumrul, Boğaçhan ve Boğası, Bamsı Beyrek ve Banu Çiçek, Nasreddin Hoca, Keloğlan, Hacivat ve Karagöz, anonim masal kahramanları Ali Baba ve Kırk Haramiler, Zümrüdü Anka Kuşu, Alaaddin ve Cini ile Tarkan ve kurdunun özel yapım maketinin yer aldığını belirten Bahçeci, her kahraman için özel adacıklar oluşturduklarını ifade etti.


HEM EĞLENDİRECEK HEM DE EĞİTECEK

Bahçeci, yaklaşık 5 milyon liraya mal olan parkın büyük oranda tamamlandığını dile getirerek, "Her masal adasına, orada bulunan kahramanla ilgili bilgilerin yer alacağı sabit bilgilendirme tabelaları yerleştireceğiz. 0-6 ila 6-12 yaş grubundaki çocuklara uygun oyun parklarının da yer aldığı parkımız, mini trenle gezilebilecek. Peyzaj açısından bazı uygulamalar daha yapacağımız parkı, bahar aylarına doğru çocuklarımızın hizmetine açmayı planlıyoruz" diye konuştu. Masal Parkı'nın çocukları eğlendirirken aynı zamanda eğiteceğine dikkati çeken Bahçeci, şunları söyledi: "Parkta yer alan amfide zaman zaman masal kahramanlarını tanıtan çeşitli tiyatro oyunları sahneleyeceğiz. Parkta, ailelerin de hoşça vakit geçirebileceği çayevi ve restoran yer alıyor. Masal kahramanlarımızla ilgili bilgilerin yer aldığı kitapçıklar hazırlayarak çocuklarımıza hediye edeceğiz. Atlı karıncanın yanı sıra pamuk şeker ve elma şekeri satan dükkanlarımız da olacak. Çocuklarımızın son derece mutlu olacağı bir mekan yapmayı hedefledik. Parkın, çocuklarımızın gelişimine katkı sağlayacağına inanıyorum."


'KENDİ KÜLTÜRÜMÜZÜ ÖĞRENMELİLER'

Bahçeci, Türk masal kahramanlarından bazılarını kendisinin de proje sayesinde daha detaylı tanıma fırsatı bulduğunu belirterek, "Çocuklarımız elbette dünyadaki gelişmeleri takip etmeli ancak aynı zamanda kendi kültürümüzü de öğrenmeliler. Bunlardan biri eksik olunca bu sefer farklı çelişkiler ortaya çıkıyor ve çocuklarımızın bocaladığını görüyoruz. Çocuklarımızı kendi kültürümüzle beslemenin çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

#masal
#aşıkpaşa
#keloğlan
9 yıl önce