|

Mavi Marmara mağdurlarından İsrail'e dava

Mavi Marmara baskını mağdurları İsrail aleyhine tazminat davası açtı. İstanbul ve Kayseri'de 3'ü baskında hayatını kaybedenler için olmak üzere 43 kişi toplam 10 milyon lira tazminat talep etti.

Cihan
00:00 - 5/10/2012 Cuma
Güncelleme: 12:33 - 5/10/2012 Cuma
Yeni Şafak
Mavi Marmara mağdurlarından İsrail'e dava
Mavi Marmara mağdurlarından İsrail'e dava

İsrail askerlerince Gazze'ye yardım götürmek üzere yola çıkan Mavi Marmara gemisine yapılan baskında 9 Türk vatandaşı hayatını kaybetmişti. Yüzlerce kişinin de mağdur olduğu baskın nedeniyle İsrail aleyhine tazminat davası açıldı. İlk etapta İstanbul ve Kayseri'de toplam 43 kişi adına tazminat başvurusunda bulunuldu.

İlk başvuruda saldırıda hayatını kaybedenlerden Necdet Yıldırım ve Cevdet Kılıçlar için İstanbul'da, Furkan Doğan için ise Kayseri'de dava açıldı. İstanbul'da toplam 33 kişi için çeşitli mahkemelerde dava açılırken hayatını kaybedenler için bir milyon TL, diğer mağdurlar için ise bir liradan başlamak üzere çeşitli oranlarda tazminat talep edildi.

Mağdurlar adına dava açan avukatlar, İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Avukat Uğur Yıldırım, mağdurların maddi manevi zararlarının giderilmesi için hukuk mahkemelerinde tazminat davalarına başlandığını söyledi.

İsrail'in suçlu olduğunu her alanda göstermek için girişimlerde bulunduklarını ifade eden Yıldırım, bugün itibariyle toplam 43 kişinin ilk grup olarak tazminat davasını açtığını kaydetti. Süreç içerisinde diğer mağdurların da dava açacağını belirten Yıldırım, 'İlk grubun istediği toplam rakam yaklaşık 10 milyon TL. İlk etapta dava açanlar arasında şehit Furkan Doğan, Cevdet Kılıçlar ve Necdet Yıldırım da bulunuyor.' dedi.

31 Mayıs 2010 tarihinde İsrail askerlerinin baskın düzenlediği Mavi Marmara gemisinde 9 Türk vatandaşı hayatını kaybetmişti.

12 yıl önce