|

Meclis'te tarihi gün: Erdoğan yemin ederek göreve başladı

Yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'te düzenlenen törenle mazbatasını aldı. Erdoğan daha sonra yemin etti ve yeni sistem resmen başlamış oldu. Erdoğan yemin töreninin ardından yaptığı ilk açıklamada, "Her şey gayet güzel oldu milletin önünde. İnşallah bundan sonraki daha güzel olur" dedi.

Yeni Şafak
16:18 - 9/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 17:31 - 9/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Meclis'te yemin ederek göreve başladı.
13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Meclis'te yemin ederek göreve başladı.

Türkiye bugün siyasi açıdan tarihi bir gün yaşıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te yemin ederek yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı olarak göreve başladı.

Erdoğan Anıtkabir'i ziyaret ettikten sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş törenine katılmak üzere Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gidecek.

Erdoğan'dan ilk mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin töreninin ardından yaptığı ilk açıklamada, "Her şey gayet güzel oldu milletin önünde. İnşallah bundan sonraki daha güzel olur" dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın okuduğu yemin metni:

  • Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve lâik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.

"Devletimizi yüceltmeye devam edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir'i ziyaret etti. Erdoğan Anıtkabir Özel Defteri'ne şu mesajı yazdı:

  • "Türkiye, 24 Haziran 2018 tarihinde iki önemli seçimi başarıyla tamamladı. Yeni yönetim sistemimize göre seçilen ilk cumhurbaşkanlığı görevine şahsımı layık gören milletimiz TBMM'nin 27. dönem milletvekillerini de belirledi. Cumhuriyetimiz ve demokrasimizin bu önemli noktasında cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin birinci cumhurbaşkanı olarak ülkemizi büyütmeye, devletimizi yüceltmeye devam edeceğimize bir kez daha söz veriyoruz. Cumhuriyeti 100. kuruluş yıl dönümünde hedefiyle buluşturmakta kararlıyız."

Erdoğan daha sonra Külliye'de yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş törenine katılacak ve yeni kabineyi açıklayacak.

Yeni bakanlar, cuma günü yapılacak bakanlar kurulu toplantısıyla göreve resmen başlayacak.



#Recep Tayyip Erdoğan
#Cumhurbaşkanı
#TBMM
6 yıl önce