|

Mehmetçik teröristlerin inlerine giriyor

Diyarbakır ve Bingöl'deki operasyonlarla terör örgütü PKK'ya büyük darbe vuruluyor. Lice ile Genç ilçeleri arasındaki kırsal bölgede yürütülen harekât, olumsuz hava şartlarına rağmen kararlılıkla devam ediyor.

Yeni Şafak
04:00 - 10/03/2017 Cuma
Güncelleme: 07:57 - 10/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Mehmetçik teröristlerin inlerine giriyor
Mehmetçik teröristlerin inlerine giriyor

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı ile Bingöl 49. Komando Tugay Komutanlığı emir komutasında 7 bini aşkın güvenlik personelinin katılımıyla düzenlenen hava destekli operasyonda 8'i Lice'de olmak üzere 19 terörist silah ve teçhizatlarıyla etkisiz hale getirildi. Öldürülen teröristler arasında, İçişleri Bakanlığı'nın 'aranan teröristler listesi'nde 'yeşil kategori'de bulunan Erhan Siser kod adlı Edip Yetüt de bulunuyor.



MUHTEMEL SALDIRILAR ÖNLENDİ


Önceki gün bir askerin şehit düştüğü operasyon, uyuşturucu tüccarı PKK'nın zehir ticaretine de sekte vurdu. Mağara ve sığınaklarda yaklaşık 1,4 ton (1400 kilogram) uyuşturucu ele geçirildi. Bunun yanında keskin nişancı tüfekleri (kanas ve dragunov), ABD üretimi M-16 silahları, Rus yapımı kalaşnikof tüfekleri de Mehmetçiğin ele geçirdiği silahlar arasında yeralıyor. Ayrıca teröristlerce bombalı saldırılarda kullanılmak üzere gasbedilmiş sahte plakalı 6 aracın bulunduğu operasyonda, 6 barınak ve 4 sığınak da kullanılamaz hale getirildi. Operasyonlarla birlikte sözkonusu bölgede PKK'nın üslenmesine geçit verilmezken, teröristlerin bahar aylarında gerçekleştirmesi muhtemel birçok saldırı da önlenmiş oldu.





SOYLU HAREKAT MERKEZİNDE


Kırsalda bunlar olurken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önceki gece Lice'ye gelerek yürütülen harekâtla ilgili brifing aldı. Soylu'ya, Jandarma Genel Komutanı Yaşar Güler ve Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok da eşlik etti. Brifing sonrası Diyarbakır'dan ayrılarak Aydın'a geçen Soylu, buradaki açıklamasında, 'operasyonların daha yeni başladığı' olduğu mesajını verdi. “Bunları silmeye kararlıyız ama daha yeni başladık. Hele önümüzdeki günlerde olanları duydukça başta şehit ailelerimiz olmak üzere bu millete, bu ülkeye zarar verenlerden şu gönlü daralan, sıkışan bütün milletimiz büyük ama büyük bir ferahlık duyacaktır. Kararlıyız, kararlılığımıza aynı şekilde devam edeceğiz" diyen Soylu, güvenlik güçlerinde morallerin tam olduğuna vurgu yaptı.


#PKK
#Diyarbakır
#Bingöl
#Mehmetçik
7 yıl önce