|

İstifa eden Melih Gökçek'in yerine kim gelecek

AK Parti’de istifası istenen belediye başkanlarından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bugün görevini bırakıyor. Merak edilense 23 yılın ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı.

Yeni Şafak
13:38 - 28/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 14:29 - 28/10/2017 Cumartesi
Diğer
İstifa edeceğini açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek
İstifa edeceğini açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek

AK Parti’de istifası istenen belediye başkanlarından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile son kez yaptığı görüşmenin ardından sosyal medyadan, 28 Ekim Cumartesi günü görevi bırakacağını açıkladı.

Gözlerse, Gökçek'ten sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na kimin getirileceğinde. Gökçek'in istifasının ardından 10 gün içinde Belediye Meclisi'nde seçim yapılacak.

Başkan seçilmek için iki iki turda üçte iki çoğunluk aranacak, bulunamazsa üçüncü turda en çok oyu alan isim seçilmiş olacak.

Ali İhsan Ölmez vekalet edecek

Kulislerde Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın aday olabileceği konuşuluyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçim yapılana kadar Meclis Birinci Başkanvekili Ali İhsan Ölmez vekalet edecek.


Ali İhsan Ölmez kimdir

1958 yılında Sivas’ta doğdu. Üniversite öğrenimini İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde tamamladı. Yedek subay olarak askerliğini İzmir’de yaptı. Aralıksız dokuz yıl eğitimci olarak çalıştı. 1994 yılından itibaren Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin farklı kuruluşlarında yöneticilik görevlerinde bulundu.

2004 yılından bu yana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve 2009 yılı itibariyle Meclis Başkan Vekilliği görevini yürütmektedir. Evli ve iki çocuk babası olan Ölmez, Arapça ve İngilizce bilmektedir.

#Melih Gökçek
#Ali İhsan Ölmez
6 yıl önce