|

Meral Akşener'e 'Yazıcıoğlu' tepkisi: 'İyi Parti' derken kötü başlamışsınız

Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefat ettiği helikopter kazasında şüpheli olan dönemin Bölge Jandarma Komutanı emekli Tuğgeneral Ali Lapanta'nın Meral Akşener'in tanıttığı İyi Parti'nin kurucu listesinde bulunması tepki çekiyor. Akşener'e en anlamlı tepki ise aynı helikopter kazasında hayatını kaybeden gazeteci İsmail Güneş'in eşinden geldi. Yasemin Güneş, Akşener'e "İyi Parti derken kötü başlamışsınız" eleştirisini yöneltti.

Yeni Şafak
09:12 - 26/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 11:43 - 26/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Kahramanmaraş'ta BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopterin düşmesi sonucu İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri ve Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı İsmail Güneş de hayatını kaybetmişti.
Kahramanmaraş'ta BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopterin düşmesi sonucu İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri ve Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı İsmail Güneş de hayatını kaybetmişti.

Meral Akşener'in kurucu genel başkanı olduğu partinin kuruluş dilekçesi, İçişleri Bakanlığı'na sunuldu. Partinin ismi 'İYİ Parti' olarak tanıtıldı. Partinin sloganında ise 'Türkiye iyi olacak' ifadeleri geçiyor. Akşener, dünkü resmi başvurunun ardından aynı gün içerisinde Ankara'da Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yeni partinin ilk kongresini düzenledi.


Partinin kurucu listesinde yer alan bir isimse dikkatleri çekti. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasıyla ilgili başlatılan soruşturmada bir dönem adı geçen ve
'şüpheli' sıfatıyla
ifade veren dönemin eski Adana Bölge Jandarma Komutanı emekli Tuğgeneral Ali Lapanta, partinin kurucu listesinde yer aldı.
Sosyal medya üzerinden Akşener'e ve parti kurucularına bu tercihlerinden dolayı tepkiler yükselirken, en çarpıcı ifadeler ise Yazıcıoğlu'yla aynı helikopterde hayatını kaybeden gazeteci İsmail Güneş'in eşi Yasemin Güneş'ten geldi. Güneş, Twitter hesabı üzerinden Ali Lapanta tercihi için '
İYİ
Parti oluyum, derken kötü başlamışsınız yola
' eleştirisinde bulundu.
"Yol arkadaşınızı iyi seçin"

Güneş'in açıklaması şöyle:

"Yazıcıoğlu suikastında 8 yıldır şüpheli olarak adı geçen Ali Lapanta hiç mi duymadınız? Iyi parti oluyum, derken kötü başlamışsınız yola.

Yazıcıoğlu dosyasını iyi takip etmeyenlere söylüyorum. Ali Lapanta konusunda her dönemde tepkimizi koyduk ve devamda edeceğiz 8 yıldır.

Yol arkadaşınızı iyi seçin. Geçmişine bakin yani... Biz 8 yıldır tepki verirken, şuan bana tepki verenler neredeydi acaba? Bi konuyu yanlış anlıyorsunuz. Yazıcıoğlu suikastını yakın takip edecez derken, Ali Lapantayı yanınıza almanız yanlıştı. Bunu anlatıyoruz."


  • Gazeteci İsmail Güneş kazada helikopterden sağ kurtulmuştu. Telefonla yardım isteyen İsmail Güneş geciken kurtarma çalışmaları yüzünden donarak hayatını kaybetmişti.
#Meral Akşener
#Muhsin Yazıcıoğlu
#İsmail Güneş
6 yıl önce