|

Merdivenaltı adliye devri geride kaldı

Bozdağ, 14 yıl önce merdiven altlarında, kahvehanelerde, evlerden bozma adliyelerde hizmet verildiğini hatırlatarak o dönemin geride kaldığını söyledi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 7/05/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:39 - 6/05/2016 Cuma
Yeni Şafak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, adaletin zamanında tecellisi için pek çok düzenleme yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirterek, “AK Parti hükümetleriyle gökten para yağmadığı gibi biz petrol de bulmadık. Bir hükümet değişikliği oldu, Türkiye'nin her tarafı şantiyeye döndü. Halkımız ne der; 'At sahibine göre kişner'. Siz ata sahibini bindirdiniz, at şaha kalktı, Türkiye'de şaha kalktı.” dedi. Bozdağ, merkez Osmangazi ilçesi Altınova Mahallesi'nde inşa edilecek Bursa Adalet Kompleksi 1. Etap İstinaf Mahkemesi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, adalet hizmetlerini milletin arzu ettiği kalite ve standartta yerine getirilmesinin hükümetin temel politikası olduğunu söyledi.



6 MİLYON METREKAREYE ÇIKACAK


Bundan yaklaşık 14 yıl önce merdiven altlarında, kahvehanelerde, evlerden bozma adliyelerde adalet hizmeti dağıtıldığını hatırlatan Bozdağ, “Adalet Bakanlığı olarak Türkiye'nin dört bir yanında yargı görevi yapan hakim, savcı ve avukatlarımız ile onların taptıkları vazifelerden istifade eden halkın adalet hizmetlerinden en iyi biçimde yararlanabilmesi için alt yapı ve üst yapı çalışmalarına büyük önem verdik.” diye konuştu. Bozdağ, şöyle devam etti: “2003 yılı öncesine kadar Türkiye'de adliye binalarının kapalı alanı 569 bin 59 metrekare iken şu anda yapımı tamamlanmış, hizmete başlamış 221 yeni adalet sarayı ve projesi devam edenlerle beraber inşallah 6 milyon metrekareye ulaşacak.”



ADLİYE PERSONELİ YÜZDE 122 ARTTI


Türkiye'de hep geciken adaletten şikayet edildiğini dile getiren Bozdağ, geciken adalet üzerine şarkılar, türküler, filmler, haberler, deyimler ve atasözleri olduğuna dikkati çekti. Bozdağ, “2002'de Türkiye'de 9 bin 349 hakim ve savcı bulunurken, bugün itibariyle 14 bin 661 hakim ve savcı bulunmaktadır. Önümüzdeki zamanda yapacağımız alımlarla 2023'e giderken Türkiye'yi Avrupa Konseyi ülkeleri ile aynı ortalamaya taşıyacak 100 bin kişiye 20 hakim ve aynı şekilde savcı düşmesini temin edecek kadroları oluşturacağız.” dedi. Bozdağ, 2002'de 26 bin yardımcı adliye personeli sayısının 59 bine çıkarıldığını, bu konuda yüzde 122 oranında artış sağladıklarını, bu artışın adliyelerde işlerin hızlı ve doğru yapılması bakımından son derece etkili ve önemli sonuçlar doğurduğunu aktardı.


#Bekir Bozdağ
#Osmangazi
8 yıl önce