|

Mersin teyakkuzda

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki şiddetli yağış uyarıları sonrası, muhtemel sorunlara anında müdahale için teyakkuza geçti. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 3 gün süresince ve 24 saat boyunca sahada olacak.

Yeni Şafak
04:00 - 12/03/2017 Pazar
Güncelleme: 01:04 - 12/03/2017 Pazar
Yeni Şafak
Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 3 gün süresince ve 24 saat boyunca sahada olacak
Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 3 gün süresince ve 24 saat boyunca sahada olacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 29 Aralık 2016'da yaşanan sel afetinin yeniden yaşanmaması için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerinden hareketle Kriz Masası etrafında toplandı. 3 gün sürmesi beklenen şiddetli yağışlarda, vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak, olası kaza ve aksamalara zamanında müdahale etmek için görev başına geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın koordinesinde çalışmalara başladı. Büyükşehir Belediyesi'nin oluşturduğu ekipler, hem sahada hem de ihbar alınan bölgelerde 3 gün süresince 24 saat esasına göre görev yapacak.



TÜM EKİPLER HAZIR BEKLEYECEK


Mersin Büyükşehir Belediyesi, tüm bölgelere daha hızlı hizmet verebilmek için ekipleri grup amirliklerinde konuşlandırdı. İhtiyaç durumuna göre bütün daire başkanlıklarının destek vereceği çalışmalarda Merkez İtfaiye'de 3 pikap ve 8 kişilik ekipten oluşan 1 ambulans, Mezitli Grup Amirliği'nde 2 pikap, 1 kepçe ve 1 Engelli Transfer Aracı, Davultepe Grup Amirliği'nde 2 pikap, 1 kepçe ve 8 kişilik ekipten oluşan 1 ambulans, Akdeniz Grup Amirliği'nde 2 pikap ve 1 kepçe, Yenişehir Grup Amirliği'nde ise 2 pikap, 1 kepçe ve 8 kişilik ekipten oluşan ambulansın yanı sıra 1 saha ekibi ve 1 adet Engelli Transfer Aracı her türlü olaya müdahale için hazır bekletilecek.



TEHLİKE DEVAM EDİYOR


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre 10 Mart 2017 Cuma günü öğle saatlerinden sonra, Mersin ve Adana çevrelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bugün şiddetini daha da artıracağı belirtilirken, hafta sonu Mersin ve bağlı ilçelerinde yer yer metrekareye 100 kg ve üzeri yağış düşeceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, kar erimeleri, ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istenmişti.



SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLER UNUTULMADI


qBüyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan 8 adet zabıta aracı, yağışlar nedeniyle sınav yerine ulaşamayan ve yolda kalan öğrencilere hizmet vermek için sahada ring halinde olacak. Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın talimatıyla 12 Mart 2017 Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek öğrenciler için Büyükşehir Belediyesi'ne ait tüm toplu taşıma araçları da gün boyunca öğrencilere ve yanlarındaki birer kişilik refakatçilere ücretsiz olarak hizmet verecek.


#Mersin
#Yağış
7 yıl önce