|

‘Mersin153’ adıyla SMS'li terör propagandasına soruşturma

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin adı kullanılarak terör örgütü propagandası içeriğinin yer aldığı SMS'lerin atıldığı "MERSİN153" hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi. Belediyeden yapılan açıklamada olayın kurumla herhangi bir alakasının olmadığı belirtildi.

Yeni Şafak
10:22 - 16/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:45 - 16/08/2018 Perşembe
IHA
‘Mersin153’ adıyla telefonlara gelen PKK mesajı hakkında soruşturma başlatıldı.
‘Mersin153’ adıyla telefonlara gelen PKK mesajı hakkında soruşturma başlatıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin adı kullanılarak vatandaşların cep telefonlarına gönderilen terör örgütü PKK’nın propagandasının yapıldığı mesajlar büyük tepki çekti. Mesajlarla ilgili soruşturma açılırken Mersin Büyükşehir Belediyesi olayın kendileri ile alakalı olmadığını açıkladı.

'MERSİN153' adı ile terör propagandası

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu sabaha karşı 'MERSİN153' kullanıcı adı ile vatandaşlara terör örgütü propagandası içeriğinin yer aldığı SMS'lerin atıldığı, olayın kurumla alakasının olmadığını ve konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, sabaha karşı 04.00-04.30 saatleri arasında 'MERSİN153' kullanıcı adıyla vatandaşlara SMS atarak yasa dışı terör örgütü propagandası yapıldığı belirtildi. Atılan propaganda içerikli SMS’in Mersin Büyükşehir Belediyesi ve SMS paneliyle herhangi bir ilgisinin olmadığı vurgulanan açıklamada, "Sistemimiz üzerinden herhangi bir giriş tespit edilmemiştir. Siber güvenlik uzmanları ve emniyetimiz konuyla ilgili gerekli çalışmaları yürütmektedir" denildi.

#mersin büyükşehir belediyesi
#SMS
#mesaj
6 yıl önce