|

Mersin’in şehitleri meydanlarda yaşayacak

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak Ayı Toplantısı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirildi. Belediyenin faaliyetlerinin anlatıldığı toplantıda Mersin’in 8 şehidinin isminin yol, meydan ve kavşaklara verilmesi önerisi oy birliği ile kabul edildi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 15/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:22 - 15/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak Ayı Toplantısı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirildi.
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak Ayı Toplantısı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 yılı Ocak Ayı Toplantısı’nın 2’nci Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirildi.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda idare tekliflerine ait 13, komisyon raporlarına ait 33 ve 1 gündem dışı olmak üzere toplam 47 madde görüşüldü.

Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak Ayı İkinci Birleşiminde Mersin’de şehitlerin isimlerinin yaşatılması ve şehirde vatan sevgisi bilincinin güçlendirilmesi amacıyla yol, meydan ve kavşaklara 8 şehidin isminin verilmesi hakkındaki madde oy birliğiyle kabul edildi.

HIZLI ÇALIŞIP ERKEN BİTİRDİLER

MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından, Berdan Barajı’ndan İçmesuyu Arıtma Tesisi’ne su taşıyan ham su hattındaki Ø 1400’ lük arızalı vananın 24 saat sürmesi tahmin edilen zorunlu değişimini 12 saatten kısa bir sürede bitiren ekiplere teşekkürlerini ileten Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Arkadaşlar çok yoğun bir gayret gösterdiler ve sabaha kadar bu işin başındaydılar. Aslında hedefimiz 12 saatti ama herhangi bir olumsuz hadise yaşanabilir ya da vatandaş daha fazla mağdur olur düşüncesi ile biz 24 saat demiştik. Ekiplerimiz hedefledikleri saatte bitirdiler. Vatandaşımızda çok fazla bir mağduriyet yaşamadı. Ben arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

MÜZİK FESTİVALİNE
300 BİN TL DESTEK

Mecliste görüşülen maddeler kapsamında 14 Nisan-08 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin (MUMF) yapılması için Mersin Büyükşehir Belediyesi 2018 Mali Yılı bütçesinden 300 bin TL’lik destek sağlanması ile ilgili teklif ilgili komisyona havale edildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı ikinci birleşimi, alınan kararların Mersin ve tüm ilçelerine hayırlı olması temennileriyle sona erdi.


#Mersin
6 yıl önce