|

Meteoroloji bazı illeri yarın için uyardı

Türkiye'nin kuzeydoğusunda yarın sabah başlayacak yağışların, akşama kadar Doğu Karadeniz ile Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Yeni Şafak
15:22 - 6/06/2016 Pazartesi
Güncelleme: 12:31 - 6/06/2016 Pazartesi
AA
Meteoroloji bazı illere sağanak yağış uyarısında bulundu.
Meteoroloji bazı illere sağanak yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkenin kuzeydoğu kesimlerinin yarın sabah saatlerinden itibaren yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.



Yağışların, akşam saatlerine kadar Doğu Karadeniz ile Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması öngörülüyor. Bu bölgelerde meydana gelebilecek heyelan, ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması isteniyor.



Doğu Karadeniz'de sağanak uyarısı


Doğu Karadeniz'de kuvvetli gök gürültülü sağanak beklendiği belirtilerek, vatandaşlar ile yetkililerin sel ve heyelana karşı tedbirli olması gerektiği bildirildi.



Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Doğu Karadeniz'de Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta görülecek gök gürültülü sağanağın yer yer kuvvetli olmasının beklendiği belirtildi.



Yağışlara karşı dikkatli olunması gerektiğine işaret edilen açıklamada, vatandaşların ve yetkililerin sağanakla birlikte yaşanabilecek kuvvetli rüzgar, heyelan, ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım ile dolu gibi olaylara karşı tedbirli olması gerektiği ifade edildi.



Açıklamada, yağışların yarın gece başlayarak, 8 Haziran saat 18.00'e kadar devam edeceği de kaydedildi.




#Doğu anadolu
#Doğu Karadeniz
#Hava durumu
8 yıl önce