|

Meteorolojiden 21 il için yağış uyarısı: Öğle ve akşama dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 24 Temmuz hava durumu raporunda İstanbul, Kocaeli, Bartın, Sinop, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Denizli, Muğla, Antalya, Uşak, Manisa, Afyonkarahisar, Kütahya, Samsun, Ordu, Giresun, Rize ve Artvin için yağış uyarısında bulundu. İşte beş günlük il il yurt genelinde beklenen hava durumu..

09:04 - 24/07/2021 Cumartesi
Güncelleme: 09:19 - 24/07/2021 Cumartesi
IHA
Foto/arşiv
Foto/arşiv

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, İstanbul, Kocaeli, Bartın, Sinop, Kastamonu’nın kıyı kesimleri, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevreleri ile öğle saatlerinde Denizli’nin güney, Muğla’nın iç, Antalya’nın iç batı kesimlerinin, akşam saatlerinden sonra Denizli ve Uşak çevreleri ile Manisa’nın doğu, Afyonkarahisar’ın batı ve Kütahya’nın güney kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli, Sinop ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzeydoğu kesimlerde biraz artacağı, İç Ege’de biraz azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Ankara:
Parçalı bulutlu 30
İstanbul:
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29
İzmir:
Az bulutlu ve açık 34
Adana:
Parçalı ve az bulutlu 36
Antalya:
Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç batı kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 36
Samsun:
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28
Trabzon:
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28
Erzurum:
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29
Diyarbakır:
Az bulutlu ve açık 40







#Hava durumu
#İstanbul hava durumu
#Yağış
#Yağmur
#Rize yağış
#Artvin yağış
#Sağanak yağış
#Beş günlük hava
#Meteoroloji
3 yıl önce