|

Meteorolojiden 6 ile buzlanma ve don uyarısı

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı, güney kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Öte yandan Malatya, Adıyaman, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Muğla için buzlanma ve don uyarısı yapıldı.

Yeni Şafak
09:15 - 3/01/2017 Salı
Güncelleme: 10:01 - 3/01/2017 Salı
Meteoroloji bazı illere buzlanma ve don uyarısında bulundu.
Meteoroloji bazı illere buzlanma ve don uyarısında bulundu.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın Tunceli ve Bingöl'de akşama kadar aralıklı kar yağışlı, Malatya'da öğleye, Elazığ ve Adıyaman'da ise akşama kadar aralıklı kar yağışlı ve karla karışık yağmurlu olacağı tahmin ediliyor.



Sıcaklıklarda önemli değişikliğin beklenmediği bölgede, yağışların ardından havanın parçalı bulutlu olması bekleniyor.



İllerde sabah ile gece saatlerinde buzlanma ve don ile yer yer sis ve pus bekleniyor. İlgililer ve vatandaşların, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli davranması gerekiyor.



Batı Akdeniz için buzlanma ve don uyarısı


Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bölgede havanın parçalı az bulutlu, öğleden sonra Muğla'nın Datça ve Bodrum ilçelerinde sağanak yağışlı olması bekleniyor.



Rüzgarın kuzey ve batı, öğleden sonra güney ve doğudan hafif, zaman zaman orta kuvvette, denizlerde ise kuzey ve batı, öğleden sonra güneyden 2 ila 4 kuvvetinde eseceği tahmin ediliyor.



Bölgede, gece ve sabah saatlerinde sahil kesiminde hafif, iç kesimlerde orta, yer yer kuvvetli buzlanma ve don görülmesi bekleniyor.



Bugün hava nasıl olacak


Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı, güney kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



Yağışların; Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu' nun batısında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara'da güney yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. Ülkenin iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.



Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının batı bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.



Rüzgarın genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da yer yer kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.



  • Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
  • Ankara: Parçalı bulutlu -5
  • İstanbul: Parçalı bulutlu 11
  • İzmir: Parçalı bulutlu 13
  • Bursa: Parçalı bulutlu 7
  • Adana: Parçalı ve çok bulutlu 12
  • Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 15
  • Samsun: Parçalı bulutlu 10
  • Trabzon: Parçalı bulutlu 12
  • Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu -8
  • Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu 6
İstanbul'da Perşembe yağmur bekleniyor


AKOM, İstanbul'da Perşembe gününden itibaren yağmur beklendiğini duyurdu.





#Meteoroloji
#Malatya
#Kahramanmaraş
#Hatay
#Osmaniye
7 yıl önce