|

Meteorolojiden 7 ile kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı

Meteorolojinin son hava durumu tahminlerine göre, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde akşam saatlerine kadar kuvvetli gök gürültülü sağanak bekleniyor. Öte yandan Doğu Karadeniz kıyılarının da şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

15:45 - 10/08/2020 Pazartesi
Güncelleme: 15:47 - 10/08/2020 Pazartesi
AA
Meteorolojiden bazı illere kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.
Meteorolojiden bazı illere kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanağın bugün akşam saatlerine kadar
Mersin
'in Çamlıyayla ilçesi ile Tarsus'un Toroslar mevkisi,
Adana
'nın Karaisalı, Pozantı, Aladağ, Kozan, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli ilçeleri,
Osmaniye
'nin kuzeyi ve
Kahramanmaraş
'ın batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli görüleceği tahmin ediliyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem taşıyor.

Doğu Karadeniz Kıyılarında Beklenen Şiddetli Sağanak ve Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat

  • Öte yandan Meteorolojiden yapılan uyarıda, "Doğu Karadeniz'de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yarın (11.08.2020 Salı) sabah saatlerinden itibaren
    Trabzon
    'un doğusu ile
    Rize
    ve
    Artvin
    çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 mm), Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde şiddetli (76-100 mm), Rize'nin Pazar, Ardeşen ve Fındıklı ilçeleri ile çarşamba akşam saatlerine kadar Artvin'in Arhavi, Hopa ve Kemalpaşa ilçelerinde yer yer aşırı (100 mm ve üzeri) olacağı tahmin ediliyor" denildi.

Açıklamada, "Şiddetli yağışların meydana getirebileceği ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadelerini kullandı.


#Doğu Akdeniz
#Meteoroloji Genel Müdürlüğü
#sağanak
4 yıl önce