|

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Teröre bir kez olsun tepki gösterdiniz mi?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Yeni Şafak Gazetesi’nin manşete taşıyarak gündeme getirdiği, 28 Şubat’ın cuntadan talimat alan yasakçı eski rektörlerinin Boğaziçi eylemlerine destek çıkmasına ateş püsküren Bahçeli, “Boğaziçi Üniversite'sindeki olaylar hakkında açıklama yapan 38 eski rektör ve YÖK üyesinin teröre bir kez olsun tepki gösterdiğini gördünüz mü?” diye sordu.

11:25 - 2/03/2021 Salı
Güncelleme: 11:43 - 2/03/2021 Salı
AA
​MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli.
​MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli.

Yeni Şafak Gazetesi geçtiğimiz hafta manşetine taşıdığı haberinde; 28 Şubat’ın cuntadan talimat alan yasakçı eski rektörlerine yer vermişti. Kendilerine “seçilmiş rektörler” adını veren 38 eski rektör, Boğaziçi olaylarını organize ettiği öne sürülen üniversitenin eski rektörü Prof. Dr. Üstün Ergüder’e destek için ortak açıklama yaptığı, üniversitelerin özerkliği ve akademik özgürlükten dem vurularak Anayasa’ya gönderme yapıldığı belirtilmişti.

  • Anayasa’nın 26. maddesi dayanak gösterilerek herkesin fikir ve düşünce özgürlüğü olduğu dile getirilen açıklamada “Anayasal güvence altına alınmış olan ifade özgürlüğünü kullanan arkadaşlarımızı ve yurttaşlarımızı susturmaya yönelik hukuksuz, saygısız ve baskıcı tavırları kınıyoruz” denilmişti.

"Konu şehitlere geldiğinde çıt çıkmıyor"

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cuntacı eski rektörlere tepki göstererek, “Yeri geldiğinde insan hakları konusunda mangalda kül bırakmayanlar konu şehitlere geldiğinde çıtını çıkarmıyor. Boğaziçi Üniversite'sindeki olaylar hakkında açıklama yapan 38 eski rektör ve YÖK üyesinin teröre bir kez olsun tepki gösterdiğini gördünüz mü?” ifadelerini kullandı.



#bahçeli
#grup toplantısı
#boğaziçi üniversitesi
3 yıl önce