|

MHP'li Durmaz: Kırmızı çizgilerimiz var

MHP Genel Başkan Yardımcısı Durmaz kırmızı çizgileri olduğunu belirterek, "İlk gün yapmış olduğumuz açıklamanın arkasındayız" dedi.

Yeni Şafak
19:09 - 11/06/2015 الخميس
Güncelleme: 17:52 - 11/06/2015 الخميس
IHA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, koalisyon için MHP'nin kırmızı çizgileri olduğunu belirterek, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz genel başkanımızın ilk gün yapmış olduğu açıklamanın arkasında sonuna kadar duruyoruz" dedi.


MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, MHP il binasında basın toplantısı düzenleyerek, seçim sonuçlarını değerlendi. 7 Haziran seçimlerinde Türkiye'de ortaya çıkan tablonun çok açık, net bir şekilde hiçbir partiye tek başına iktidar olma imkanı vermediğini belirten Durmaz, “Bu tabloda bir koalisyon çıkacağı herkesin malumudur. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz genel başkanımızın ilk gün yapmış olduğu açıklamanın arkasında sonuna kadar duruyoruz ve diyoruz ki öncelikli olarak çözümde ortaklaşan, çözümde paydaş olan diğer partilerin yani Oslo'dan bu tarafa 1 Ağustos 2009'da polis akademisinde başlattıkları, adına çözüm dedikleri, açılım dedikleri projenin paydaşı olan partiler var. Bunu sürdürme konusundaki kararlılığını ve iradesini her geçen gün beyan eden partiler var. Bunların bir araya gelmesi lazım. Bunların öncelikli olarak bu çözümden, bu açılımdan neyi kast ettiklerini, neyi amaçladıklarını bu iktidar imkanıyla çok açık bir şekilde realize etmeleri gerekiyor. MHP eğer şartlarımız kabul edilirse bizim çizgilerimiz, şartlarımız var. Birileri kendilerinin kırmızı çizgilerini aşındıran, Türk milletinin kırmızı çizgilerini aşındıranlar gibi bizim bu çizgilerimizden geri adım atmamızı bekliyorlarsa sukutuhayale uğrarlar" dedi.


“BİZİM ÇİZGİLERİMİZ NETTİR"

MHP'nin çizgilerinin ne olduğunu ifade eden Durmaz, “Bizim çizgilerimiz nettir. Birincisi çözüm süreci rafa kalkacak, ikincisi cumhurbaşkanı anayasal sınırlarına çekilecek, üçüncüsü 17-25 Aralık dahil bundan önce ne kadar yolsuzluk olayı varsa hepsinin üzeri açılacak ve hepsi ile soruşturmalar yeni baştan ele alınacak. Bizim söylediğimiz budur. Bu şartları kabul ediyorlarsa biz elbette bu ülkede birilerinin buradan bir kriz çıkartmasına müsaade etmeyiz. Biz elbette hükümet etme sorumluluğunu sonuna kadar üstleniriz. AKP'nin içerisinde bir grubun kasıtlı olarak diğer partilerin şartlarını kabul etmeyerek bakın biz koalisyon yapmak istiyoruz ama bizimle koalisyon yapmaktan, hükümet etmekten kaçıyorlar şeklinde bir krize sebebiyet amacında olduklarını da duyuyoruz. Biz bütün bunların farkında olarak çok akıllı, sağduyulu bir şekilde bu süreci yöneteceğiz. Yani biz baştan kesin hatlarla hayır biz yokuz demiyoruz, önce diğer seçenekleri deneyin diyoruz. Nitekim, Sayın Cumhurbaşkanının anayasal sınırlara çekilmek şöyle dursun, başka bir partiye nezaketsiz bir şekilde başka bir partinin içişlerine karışacak şekilde Deniz Baykal'ı çağırıyor olması, özel konuşma yapıyor olması da bizim kuşkularımızı da, bizim kırmızı çizgilerimizde ne kadar haklı olduğumuzun teyididir" diye konuştu.


“HDP İLE BİR ARAYA GELMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

HDP'nin içerisinde yer aldığı hiçbir yapının içerisine olmalarının söz konusu olmadığını vurgulayan Durmaz, “HDP'nin içerisinde olduğu hiçbir yapıya bizim içeriden, dışarıdan destek vermemiz söz konusu değildir. HDP ile hiçbir şart altında bir araya gelmemiz de söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

#Milliyetçi Hareket Partisi
#MHP
#Sadir Durmaz
٪d سنوات قبل