|

MHP'li Yalçın: Muhalefet rüzgarı geçici

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, MHP içinde muhalefet rüzgarı estirilmesinin geçici olduğunu savundu. Yalçın MHP'nin, bu badireden bölünerek değil, tam tersine güçlenerek çıkacağın

Yeni Şafak
15:04 - 23/06/2016 الخميس
Güncelleme: 12:09 - 23/06/2016 الخميس
AA
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın yazılı açıklama yaptı.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın yazılı açıklama yaptı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, MHP hakkında uzun bir süredir algı operasyonu yürütüldüğünü, Türk milliyetçilerine karşı husumet cephesini terk etmemiş bazı eski tüfeklerle, Milliyetçi Hareketi 12 Eylül askeri darbesinden sonra çeşitli endişelerle terk eden bazı isimlerin de bunlara eklendiğini, bu isimlerin MHP karşısında saf tuttuğunu belirtti.



MHP'de olup bitenlerin tasasının, medya levantenleriyle solculuk ve gazeteciliği birbirine karıştıran geleneksel MHP karşıtlarına düştüğünü vurgulayan Yalçın, "Teşbihte hata olmaz. MHP hakkında ileri geri yorum yapan ve son zamanlarda özellikle de sözde muhalifleri destekleyen gazeteci takımının içine düştüğü durum, bir mahallede Müslümanlarla yaşayan farklı dinden cemaatin, camideki ezana, imama ve müezzine karışmasına benzemektedir." ifadesini kullandı.



Yalçın, MHP'nin Türk siyasetinin önemli ve vazgeçilmez bir aktörü olduğuna işaret ederek, bir kısım medya ve yazarların MHP düşmanlığı yaptığını, partideki kaosun devam etmesini istediğini ileri sürdü.



Siyaset ve medyanın MHP tabanına göz diktiğini öne süren Yalçın, muhtemel bir erken seçimde, anayasanın değiştirilmesi ve başkanlık modelinin getirilmesi için MHP'li seçmenin algısının yönlendirilmek istendiğini kaydetti.



Birtakım çevrelerin, MHP'nin giderek güçlenmesinden kaygı duyduğunu bildiren Semih Yalçın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:



"MHP birtakım iç sorunlarla uğraşıyor olabilir ama bunu en kısa sürede atlatacak ve Milliyetçi Hareket kervanı bölünüp parçalanmadan yoluna devam edecektir. MHP, bugüne kadar önüne konan bütün engellere, bütün kirli senaryolara ve oyunlara rağmen kendi özünden aldığı güçle ilerlemesini bilmiştir. Bundan sonra da ilerleyecektir. MHP, çıkar gruplarının, sermayedarların ve uluslararası aktörlerin dizayn ettiği bir parti değil, mukaddes bir davanın yoğurup pişirdiği siyasi harekettir. Türk-İslam ülküsünün kattığı yüksek değerler sayesindedir ki diridir, dinamiktir ve süreklidir. Kökü mazide olan bir fikir hareketinin temsilcisi olan MHP'nin siyasi işlevini yitireceğini düşünenler, zamanla aldandıklarını göreceklerdir."



"Muhalefet rüzgarı geçici"


MHP içinde muhalefet rüzgarı estirilmesinin geçici olduğunu savunan Yalçın, daha önce de buna soyunanların, başka kapılarda macera aramak zorunda kaldığını ifade etti.



Yalçın, MHP'yi "Bir ulu çınar" olarak nitelendirerek, "Ondan bir dal koparıp, ayrılanların marjinalleştiğine, kuruduğuna şahit olunmuştur. 10 Temmuz'da hüsrana uğrayacağı kesin olan yeni nesil müzmin muhalefeti bekleyen son da öncekilerden farksız olacak, oyun bozulacaktır." değerlendirmesinde bulundu.



MHP'nin, bu badireden bölünerek değil, tam tersine güçlenerek çıkacağına işaret eden Yalçın, şu görüşlerini paylaştı:



"Cenab-ı Hak bu şerri de hayra tebdil edecek, camiamızın feraseti, bu fitneyi ortadan kaldıracaktır. MHP, Türkiye'nin ve Türk siyasetinin geçmişinde vardı, bugününde vardır, yarınında da daha güçlü bir şekilde 'ne ülkünden ne ülkenden vazgeç' diyenlerle var olacaktır.MHP, bazı çevrelerde umulan ve beklenenin aksine 10 Temmuz Kurultayını, 'davası için doğru adım' gören ve ülkücü iradeyi temsil eden delegelerimizin basireti sayesinde büyük bir sağduyu ve dayanışma ruhu içinde sonuçlandıracaktır. MHP hakkında hariçten gazel okuyanlara 'Benim ekibim, anlayışım ve fikrim bana, seninki de sana' diyor, herkesin kendi işine bakmasını salık veriyoruz."



#delege
#KURULTAY
#Semih Yalçın
#yazılı açıklama
#mhp
٪d سنوات قبل