|

MHP'nin üst kurul delegelerine 19 Haziran daveti

MHP Gaziantep Milletvekili Özdağ, "Ben MHP milletvekili ve MYK üyesi olarak, 19 Haziran'da salonda olacağım. MHP'nin bütün üst kurul delegelerini de salona davet ediyorum" dedi.

Yeni Şafak
14:16 - 15/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:19 - 15/06/2016 Çarşamba
AA

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, "Ben MHP milletvekili ve MYK üyesi olarak, 19 Haziran'da salonda olacağım. MHP'nin bütün üst kurul delegelerini de salona davet ediyorum. Onlara oyuna gelmeyin, salona gelin ve büyük kurultaya katılın diyorum." dedi.



Özdağ, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.



Aslında bir basın toplantısı planlamadığını, yalnızca soru önergesi vermeyi istediğini aktaran Özdağ, "Soru önergesini vermem ne yazık ki mümkün olmuyor. Herhalde TBMM'nin kurulduğu tarihten bu yana ilk kez böyle bir şey oluyor. Bir milletvekili yasa teklifi, soru önergesi veremiyor. Çünkü vermiş olduğu teklifler, önergeler grup tarafından alınmıyor. Ve anayasa ve İçtüzük'ten kaynaklanan haklarım bana kullandırılmıyor." diye konuştu.



MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın 19 Haziran'da yapılacak kurultayın meşru olmadığına ilişkin açıklamasının da sorulduğu Özdağ, şunları kaydetti:



"Ben MHP milletvekili ve MYK üyesi olarak, 19 Haziran'da salonda olacağım. MHP'nin bütün üst kurul delegelerini de salona davet ediyorum. Onlara oyuna gelmeyin, salona gelin ve büyük kurultaya katılın diyorum, demeye devam edeceğim. AKP hükümeti ve Erdoğan, Türkiye'yi bir erken genel seçime hazırlıyorlar. 29 Mayıs'ta İstanbul'un fethi adı altında düzenlenen tören aslında erken genel seçim kampanyasının ilk adımıydı. Bunu açıklama konusunda karar alamamalarını sağlayan tek husus, MHP'nin kurultayının yapılması ihtimali. MHP kurultayının yapılmayacağını öğrendikleri an, erken genel seçim tarihini de açıklayacaklar. Bundan dolayı ülküdaşlarıma, üst kurul delegelerine AKP'nin bu oyununa gelmeyin, ülke ve parti ayaklarınızın altından kayıyor, gelin MHP'nin ve Türkiye'nin tarihine, kaderine sahip çıkın diyorum. Gelin, İmralı'da Öcalan ile yapılan ve Dolmabahçe'de açıklanan pazarlığın başkanlık rejimi ile birlikte hayata geçirilmesini engelleyin."



#Ümit Özdağ
#MHP
#Kurultay
8 yıl önce