|

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi açıkladı. Bakanlar Kurulu'nda Milli Savunma Bakanı olarak yer alacak isim merak ediliyordu. Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın yeni Milli Savunma Bakanı olarak görevlendirdiğini açıkladı. Peki Hulusi Akar kimdir, kaç yaşındadır ve nerelidir?

Yeni Şafak
10:45 - 10/07/2018 Salı
Güncelleme: 15:35 - 11/07/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Yeni Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar.
Yeni Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar.

Türkiye bugün siyasi açıdan tarihi bir gün yaşadı. Meclis'te yemin ederek yeni sistemin ilk başkanı olarak göreve başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'de yapılan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş törenine katıldı.

Erdoğan daha sonra yeni kabineyi açıkladı. Böylece 2018 bakanlar kurulu belli oldu. Yeni bakanlar, cuma günü yapılacak bakanlar kurulu toplantısıyla göreve resmen başlayacak.

Milli Savunma Bakanı ise Hulusi Akar oldu.


Hulusi Akar kimdir?

1952 yılında Kayseri’de doğmuştur. 1972 yılında Kara Harp Okulundan, 1973 yılında Piyade Okulundan, 1982 yılında Kara Harp Akademisinden, 1985 yılında Silahlı Kuvvetler Akademisinden, 1987 yılında ABD Silahlı Kuvvetler Kurmay Kolejinden mezun olmuştur.

Çeşitli karargah ve birliklerde icra ettiği görevlerinin yanısıra, Tunceli –Hozat’ta İç Güvenlik Tugay Komutanlığı, İtalya-Napoli’deki Müttefik Kuvvetler Güney Bölge Komutanlığı’nda Plan ve Prensipler Başkanlığı yapmış, 2002 yılında Tümgeneral rütbesine terfi etmiştir.

Kara Harp Okulu Komutanlığı ve Kara Harp Akademisi Komutanlığı görevlerinin ardından Korgeneral rütbesiyle Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı, ardından 3. Kolordu Komutanlığı yapmıştır.

2011 yılında orgeneral rütbesiyle Genelkurmay 2. Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevlerinde bulunmuş, 2015 yılında Genelkurmay Başkanlığına atanmıştır.

15 Temmuz darbe girişiminde darbecilere karşı meşru hükümetin yanında yer almış, terörle mücadelede ve sınır ötesi operasyonlarında Türk Silahlı Kuvvetlerine başarıyla komuta etmiştir. Yurt içinde ve yurt dışında yaptığı görevler sebebiyle çok sayıda madalya sahibidir.

ODTÜ, Ankara Üniversitesi SBF ve Boğaziçi Üniversitesi’nde çeşitli akademik programlara katılmış, Boğaziçi Üniversitesi’nden doktora derecesi almıştır.

İngilizce biliyor. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabine:

  • Başkan Yardımcısı: Fuat Oktay

    Adalet Bakanı: Abdülhamit GülMilli Savunma Bakanlı: Hulusi Akarİçişleri Bakanı: Süleyman SoyluDışişleri Bakanlı: Mevlüt ÇavuşoğluMilli Eğitim Bakanlı: Ziya SelçukSağlık Bakanlı: Fahrettin KocaTicaret Bakanı: Ruhsar PekcanÇevre ve Şehircilik Bakanı: Murat KurumKültür ve Turizm Bakanı: Mehmet ErsoyÇalışma ve Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı: Zehra Zümrüt SelçukUlaştırma ve Alt Yapı Bakanı: Mehmet Cahit TuranGençlik ve Spor Bakanı: Mehmet MuharremKasapoğluSanayi ve Teknoloji Bakanı: Mustafa VarankEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Fatih DönmezTarım ve Orman Bakanı: Bekir PakdemirliHazine ve Maliye Bakanlığı: Berat Albayrak

#Milli Savunma Bakanlığı
#Kabine
#Hulusi Akar
6 yıl önce