|

Millî irâdenin tercihi istikrar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir partinin yüzde 50 ile iktidar olduğunu belirterek, milli iradenin istikrardan yana tecelli ettiğini söyledi. Erdoğan, “Kısa süreli gelişmeler milli iradeye ‘İstikrardan başka çıkış yok’ dedi; böyle bir karar vermeyi ortaya koydu” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/11/2015 Salı
Güncelleme: 08:38 - 3/11/2015 Salı
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün sabah sürpriz bir şekilde Eyüp Sultan Camii'ne giderek sabah namazı kıldı. Namaz çıkışında vatandaşlarla tokalaşıp bir süre sohbet eden Erdoğan, gazetecilerin 1 Kasım seçimleriyle ilgili sorularını cevapladı.


Bir gazetecinin, seçim sonuçlarının sürpriz olup olmadığına yönelik sorusu üzerine Erdoğan, her şeyden önce 7 Haziran'da başlayan bir sürecin söz konusu olduğunu söyledi. Erdoğan, 7 Haziran seçimlerinden sonra koalisyon görüşmelerinin sonuç vermediğini ve tekrar milli iradeye müracaat edildiğini belirterek, “Çünkü siyasi dünyamızda bu işin nihai belirleyicisi milli iradedir ve milli irade 1 Kasım itibarıyle istikrardan yana tecelli etti ve o kısa süreli gelişmeler milli iradeye 'istikrardan başka çıkış yok' dedi" diye konuştu.



HEP BİRLİKTE TÜRKİYE OLALIM


Erdoğan, “Tabii milletimden de en büyük istirhamım da şudur, bir olalım, iri olalım, kardeş olalım. Hep birlikte inşallah Türkiye olalım. Ülkemize en doğudan en batıya, en kuzeyden en güneye sahip olmadığımız sürece üzerimizde çok büyük oyunlar oynandığını görüyorsunuz. Her zaman 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' dedim. Bu dört başlık bizim için olmazsa olmazdır. Bu dört başlığı çok zenginleştirmemiz, güçlendirmemiz lazım ve üzerimizde oynanan oyunlara da buna sahiplenerek cevap vermemiz lazım" dedi.





SİZİN DEMOKRASİ ANLAYIŞINIZ BU MU


Erdoğan, bir gazetecinin dış basındaki bazı yorumlara ilişkin sorusuna da şu karşılığı verdi:


“Acaba dünya medyası niçin bizim ülkemizle bu denli, bu şekilde ilgilenirken, kendi ülkeleriyle ilgilenmiyorlar? Milli iradeye niye saygı duymuyorlar? Milli irade burada diyelim, Erdoğan'ı yüzde 52 ile Cumhurbaşkanı seçtiği halde, seçtiği günden bugüne hala saygı duyamadılar. Sizin demokrasi anlayışınız bu mu? Niçin yüzde 52'ye saygı duymuyorsunuz?



DÜNYANIN SAYGI DUYMASI GEREKİR


Yaklaşık yüzde 50 ile Türkiye'de bir parti iktidar oldu. Buna yurt dışında kullanılan oylar da neticelendiği zaman tamamen kesinleşecek ve YSK neticeyi açıklayacak. Dolayısıyla buna da tüm dünyanın saygı duyması gerekir. Tüm dünyada da böyle bir olgunluğu ben pek görmedim. Nadide bazı yerleri bir kenara koyarsak, çok olgun bir seçim geçti."



Eyüp Sultan'da namaz




Erdoğan, dün sabah namazını Eyüp Sultan Camii'nde kıldı. Geceyi Kısıklı'daki konutunda geçiren Erdoğan, sabah namazı için Eyüp Sultan Camii'ne geldi. Namaz çıkışında vatandaşlarla tokalaşıp sohbet eden Erdoğan'a, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu da eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Karacaahmet Mezarlığı'ndaki anne ve babasının kabirlerini ziyaret etti.





Erdoğan'dan seçim tebriği




Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki kişisel hesaplarından, seçime katılan tüm partileri, vatandaşları ve AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter'daki “@RT_Erdogan" hesabından, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin sonuçlarına dair değerlendirmede bulundu. Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:


“1 Kasım seçimlerine katılan tüm partilerimizi ve oylarıyla milli iradenin tecellisini sağlayan tüm vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Tek başına iktidar olan AK Parti'yi, Genel Başkanı ve Başbakan


@Ahmet_Davutoğlu kardeşimi kutluyorum. Sandıkta ortaya koyduğu irade ile Türkiye'nin geleceğine, 2023 hedeflerine sahip çıkan milletimizin her bir ferdine teşekkür ediyorum. 1 Kasım seçimlerinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum."



DAVUTOĞLU'NDAN CEVAP


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Twitter'daki kullanıcı adını ekleyerek mesaj gönderdiği Başbakan Davutoğlu da cevap olarak, “Sayın Cumhurbaşkanı, sizden aldığımız bu kutlu davayı daha ileriye taşımaya kararlıyız. 1 Kasım demokrasi zaferi hayırlı olsun" mesajını paylaştı.








#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#erdoğansabah namazı
#seçimler
8 yıl önce