|

Moskova’da kritik randevu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2018 yılında yüz yüze ve telefonla 25 kez görüştüğü Rusya Devlet Başkanı Putin ile bugün Moskova’da bir araya gelecek. Günübirlik çalışma ziyaretinde, ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den çekilme kararı ve yeni denklem masada olacak.

Yeni Şafak
04:00 - 23/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 02:15 - 23/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Vladimir Putin ve Recep Tayyip Erdoğan
Vladimir Putin ve Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2018 yılında en fazla görüştüğü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile biraraya gelecek. Erdoğan, bu yılın ilk yurtdışı ziyaretini Moskova’ya yapacak.

  • Erdoğan ile Putin, 2018’deki 7 baş başa ve 18 telefon görüşmesinin ardından 2019’un ilk görüşmesini bugün gerçekleştirecek. Erdoğan, Rusya’nın başkenti Moskova’ya yapacağı günübirlik çalışma ziyaretinde, Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya gelecek. Program çerçevesinde iki ülkenin ilgili bakan ve yetkililerinin katılımıyla heyetler arası görüşmenin de yapılması planlanıyor. İki lider, Türkiye-Rusya ikili ilişkilerinin yanı sıra Suriye başta olmak üzere bazı bölgesel ve uluslararası konular hakkında da görüş alışverişinde bulunulacak.

DONALD TRUMP’IN AÇIKLAMASINDAN SONRA

Erdoğan-Putin görüşmesinin, ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den tamamen çekilme açıklaması eşliğinde bölgesel gelişmelerin çok hızlandığı bir dönemde yapılması dikkati çekiyor. Erdoğan ve Putin’in görüşme trafiği, bugün Moskova’da gerçekleşecek buluşmadan sonra da devam edecek. Erdoğan, Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin katılımıyla Türkiye, Rusya ve İran arasındaki Üçlü Zrve’nin önümüzdeki aylarda yapılması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin, 2018’de başta Suriye meselesi olmak üzere, farklı konuların gündeme geldiği çok sayıda görüşme yaptı. İki lider bu doğrultuda 7’si baş başa, 18’i de telefonla olmak üzere 25 defa görüştü. Erdoğan ve Putin ayrıca 6 zirvede de bir araya geldi.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Vladimir Putin
#Moskova
5 yıl önce
default-profile-img