|

​Eyüp Sultan ziyarete açılıyor

Kapsamın genişletilmesi ve ince işçilik gerektiren çiniler nedeniyle restorasyonu 3,5 yıldır süren Eyüp Sultan Türbesi, Ramazan’ın ilk cuması olan bugün kısmen ziyarete açılacak. Türbe Ramazan’dan sonra da cuma günleri ziyaret edilebilecek.

Yeni Şafak
22:40 - 4/07/2014 пятница
Güncelleme: 19:42 - 3/07/2014 четверг
AA
​Eyüp Sultan ziyarete açılıyor
​Eyüp Sultan ziyarete açılıyor

Tarihinin en kapsamlı restorasyonunu geçiren “İstanbul’un manevi mimarı” Eyüp Sultan’ın türbesi, her yıl ramazanda olduğu gibi bu yıl da vatandaşları mahrum etmemek adına kısmen ziyarete açılacak. Türbe, ramazanın ilk cuması olan bugün ziyaretçileriyle buluşacak. Türbede restorasyon çalışmaları devam ettiği için içeride bekleme yapılamayacak. Ziyaretçiler bir kapıdan girip, dua ederek diğer kapıdan çıkacak. Eyüp Sultan Türbesi, ramazandan sonra da her cuma günü ziyaret edilebilecek. Eyüp Sultan Türbesi’nde tüm çalışmaların 6 ay içinde sona ermesi hedefleniyor. 


3,5 YILDIR KAPALI

Hz. Muhammed’in ordusunda sancaktar olan, İstanbul’un kuşatması sırasında şehit düşen Hazreti Halid Ebu Eyyüb El-Ensari’nin türbesi, Fatih Sultan Mehmed döneminde yanındaki Eyüp Sultan Camisi ile 1459’da inşa edildi. İstanbul’da Ramazan ayında vatandaşların en sık ziyaret ettiği, orucunu açtığı mekanların başında gelen Eyüp Sultan’daki türbe, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kurul kararları doğrultusunda yaklaşık 3,5 yıldır kapsamlı bir restorasyon geçiriyor. 

#​Eyüp
# Sultan
# ziyaret
10 лет назад