|

MSB'den Pentagon'a S-400 tepkisi: Türkiye'nin NATO'ya aykırı hareket ettiğini iddia etmek tutarlı değil

Milli Savunma Bakanlığı, Pentagon'dan S-400'ün test edilmesine yönelik yapılan açıklamaya tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İttifak içerisindeki sorumluluklarını harfiyen yerine getiren Türkiye'nin NATO taahhütlerine aykırı hareket ettiğini iddia etmek tutarlı değildir" denildi.

16:07 - 24/10/2020 Cumartesi
Güncelleme: 16:52 - 24/10/2020 Cumartesi
Diğer
S-400
S-400
Milli Savunma Bakanlığı Sözcüsü Nadide Şebnem Aktop tarafından yapılan açıklamada, "
İttifak içerisindeki sorumluluklarını harfiyen yerine getiren Türkiye'nin NATO taahhütlerine aykırı hareket ettiğini iddia etmek tutarlı değildir. Dost ve müttefiklerimizden beklentimiz, S-400 sistemi ile ilgili bugüne kadar getirdiğimiz alternatif çözümler ile varsa ilave alınabilecek makul teknik tedbirlerin görüşülmesine odaklanılmasıdır
" denildi.

MSB sözcüsü tarafından yapılan açıklamada ayrıca şu ifadeler kullanıldı:

  • "
    Tedarik edilen S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava Savunma Sisteminin hazırlıkları kapsamında doğal sürecin bir parçası olarak deneme ve sistem kontrolleri yapılmaktadır. NATO müttefiklerinin kullanmakta olduğu S-300’ler gibi S-400 sistemi de müstakil olarak ve hiçbir NATO Komuta Kontrol sistemine entegre edilmeden kullanılacaktır. Türkiye’nin amacı kimseyi üzmek değil, halkının güvenliğini sağlamaktır."
#s-400
#msb
#pentagon
3 yıl önce