|

MSB'den Yunanistan'a çok sert tepki: Şanlı bayrağımıza uzanan kirli eller kırılır

Yunanistan'ın Selanik kentinde Türk Bayrağı'nın yakılmasına ilişkin Milli Savunma Bakanlığı'ndan çok sert bir açıklama geldi. Bu ve benzeri tahrik ve tacizlere derhal son verilmesini gerektiğinin belirtildiği açıklamada, "Yunanistan’ın Selanik kentinde Türk Bayrağı’nın yakılmasını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu ve benzeri tahrik ve tacizlere derhal son verilmesini ihtar ediyoruz. Şanlı Bayrağımıza uzanan kirli eller kırılır." ifadeleri kullanıldı.

15:09 - 26/07/2020 Pazar
Güncelleme: 15:28 - 26/07/2020 Pazar
Yeni Şafak
Yunanların Türk bayrağı yakması büyük tepki toplamıştı.
Yunanların Türk bayrağı yakması büyük tepki toplamıştı.
Ayasofya'nın 86 yıl sonra yeniden cami olarak ibadete açılmasını hazmedemeyen Yunanlar, skandal protestolar düzenlemişti. Selanik kentinde aşırı sağcı bir grup Türk bayrağı yakmış, Türkiye karşıtı sloganlar atıp, pankartlar taşıyarak yürüyüş düzenlemişti.
'Yeni Osmanlıcılığa hayır' pankartı taşıyan grup, İstanbul'un ikinci kez ele geçirildiğini savunmuştu. Yunan polisi de bayrak yakılmasını uzaktan izlemekle yetinmişti.

Yunanistan'ı lanetliyoruz

Skandala olaylara Türk yetkililerde art arda tepki yağmıştı. Son olarak bir tepki de Milli Savunma Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımsa şu ifadelere yer verildi: "
Yunanistan’ın Selanik kentinde Türk Bayrağı’nın yakılmasını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu ve benzeri tahrik ve tacizlere derhal son verilmesini ihtar ediyoruz.
Şanlı Bayrağımıza uzanan kirli eller kırılır.
"

#Yunanistan
#Milli Savunma bakanlığı
#Ayafosfya camii
#tepki
4 yıl önce