|

Müezzinoğlu: Bu ülkede hukukla darbe yapılmak istendi

Seçim bölgesi olan Bursa'daki gezisini sürdüren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, dün paralel yapı iddialarıyla ilgili İstanbul merkezli yürütülen soruşturmalarda bulunan 75 isim hakkında tahliye kararı verilmesine ilişkin açıklama yaptı

Yeni Şafak
16:10 - 26/04/2015 Pazar
Güncelleme: 13:13 - 26/04/2015 Pazar
IHA

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, dün paralel yapı iddialarıyla ilgili İstanbul merkezli yürütülen soruşturmalarda bulunan 75 isim hakkında tahliye kararı verilmesine ilişkin, “Bu ülkede zaman zaman hukuk sistemiyle darbe yapılmak istendi. Bu süreç de bunlardan biri. Hiçbir izahı olmadığı halde serbest bırakma kararı veriyor bazı mahkemelerimiz. Bu süreçleri de bu ülke, bu millet atlatacak. Millete yanlış yapan bedelini ödeyecek” dedi.



Bursa'da Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın düzenlediği toplantıda konuşan Sağlık Bakanı MehmetMüezzinoğlu, dün paralel yapı iddialarına ilişkin İstanbul merkezli yürütülen soruşturmalarda bulunan 75 isim hakkında İstanbul 32. Ceza Mahkemesi'nin soruşturma dosyalarını görmeden tahliye kararı vermesiyle ilgili, “24 Nisan bildirisini, 2 kişiden birinin oyunu almış bir siyasi partinin kapatılma davasını, 411 milletvekilinin başörtüsüyle ilgili yaptığı düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ne götüren CHP ve Anayasa Mahkemesi, 367 olmadan TBMM toplanamaz ve Cumhurbaşkanlığı seçimine geçemez diyen hukuk ucubelerini bu ülke, bu millet yaşadı. İstiyoruz ki önce milli irade ve demokrasi otursun. Hukuk sistemi sağlıklı otursun” diye konuştu.



"HUKUK SİSTEMİYLE DARBE YAPILMAK İSTENDİ"

Ülkede zaman zaman darbe girişimlerinde bulunulduğunu aktaran Müezzinoğlu, “Ne yazık ki bu ülkede milletin iradesine zaman zaman tanklarla, zaman zaman sermeye ile darbe yapıldı. Zaman zaman da hukuk sistemiyle darbe yapılmak istendi. Bu süreç de bunlardan biri. Bu anlamda ben hukukçu değilim ama hukuken hiçbir izahı olmadığı halde serbest bırakma kararı veriyor bazı mahkemelerimiz. Bu süreçleri de bu ülke, bu millet atlatacak. Millete yanlış yapan bedelini ödeyecek. Milletle beraber yürüyen de bu milletten ödülünü alacak” şeklinde konuştu.

#SAĞLIK BAKANI MEHMET MÜEZZİNOĞLU
#paralel
#seçim
#darbe
9 yıl önce