|

Muhalefet milli durmuyor

Dünya ekonomilerini etkisi altına alan pandemiye rağmen Türkiye ekonomisi son zamanlarda büyümesini sürdürürdü. Ekonomideki bu yükselişi gölgede bırakmak isteyen Millet İttifakı’nın bu tavrını AK Parti’nin ekonomi kurmayları milli duruş olmaması nedeniyle eleştirdi.

00:00 - 17/10/2021 воскресенье
Güncelleme: 03:58 - 17/10/2021 воскресенье
Yeni Şafak
Mustafa Elitaş
Mustafa Elitaş

Pandeminin ekonomik yönden etkisinin görüldüğü Türkiye buna rağmen son zamanlarda büyümesini sürdürürken Millet İttifakı bu büyümeyi yaptığı açıklamalarla gölgede bırakma girişiminde. AK Parti’nin ekonomi kurmayları, pandemi sürecinde ortaya çıkan durumları gündeme taşıyarak insanlarda bir umutsuzluk meydana getirmenin bir milli duruş olmadığını söyledi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz Yeni Şafak’a değerlendirmelerde bulundu.

EKONOMİ POLİTİKAMIZIN BOZUKLUĞUNDAN DEĞİL

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, pandemi sürecinde dünya ekonomisinin yakalandığı sıkıntıyı Türkiye’nin en iyi şartlarda en az zararla en az hasarla geçirmek için ekonomi yönetiminin elinden gelen gayreti gösterdiğini belirterek, “Bu süreçte yaptığımız iş bu. Ekonomi politikalarımızın bozukluğundan değil pandemi döneminde ortaya çıkan önce daralma sonra aşırı bir genişlemenin sonucunda ortaya çıkan bir durum.

MİLLİ DURUŞ DEĞİL

Pandemi sürecinde ortaya çıkan durumları gündeme taşıyarak insanlarda bir umutsuzluk meydana getirmek siyaset değil, milli bir duruş değil. Bu dönemde herkesin üzerine düşeni yapması gerekir. Kılıçdaroğlu her ne kadar ekonomiyi karalasa da imalatçımızda iyi bir iyileşme var. Sıkıntı dar gelirli vatandaşlarımızda 2022 ile ilgili memurlarla sendika arasında bir sözleşme imzalandı. 2022’de uygulanacak asgari ücret belli olacak. Dar gelirli vatandaşlarımızın durumlarında biraz iyileşme olacak.” dedi.


DÜNYAYA BAKILDIĞINDA TÜRKİYE’NİN PERFORMANSI GÖRÜLÜR

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz da şu ifadeleri dile getirdi:

  • “Dünyadan bağımsız bir şekilde Türkiye ekonomisini değerlendirmek doğru bir yaklaşım değil. Dünya, pandemi salgınını yaşadı. Sadece sağlıkla ilgili değil köklü ekonomik etkileri olan bir süreç oldu. Dünya geçen yıl yüzde 3,2 küçüldü. Finansal krizde bile yaşanılmamış bir darbe. Buna rağmen Türkiye 1.8 büyüdü. Çin’den sonra en iyi performansı gösterdik. Dünyanın yüzde 5’i üzerinde bir performans gösterdi. Bunları göz önüne almazsanız, sadece 1.8’e bakarsanız o zaman büyümemiş derseniz ama dünyaya baktığınızda asıl Türkiye’nin performansını görmüş olursunuz.

GÖLGELEMEYE ÇALIŞIYORLAR

Türkiye’nin büyümesini Millet ittifakı gölgelemeye çalışıyor. Hükümet hem pandeminin sağlık etkilerini hem de sosyo-ekonomik etkilerini iyi yönetti. Bunu gölgeleyerek buradan siyasi bir karşılık görmeye çalışıyorlar. Pandeminin olumsuz etkilerini hükümetin icraatının olumsuz etkisiymiş gibi göstermeye çalışıyorlar. Bunun üzerinden siyaset yapılıyor. Vatandaş hem Türkiye’yi hem dünyayı görüyor, bu argümanlara prim vermeyecek.”

#AK Parti
#Millet İttifak
#Cevdet Yılmaz
#TBMM
#Mustafa Elitaş
3 лет назад