|

Murdoch’ın iyi çocukları

Diyarbakır’da yakalanan 2 İngiliz ajanın kendilerini “biz gazeteciyiz” diye savunması, gözleri patronları Rupert Murdoch’a ve çalıştıkları video haber sitesi Vice News’e çevirdi. Sadece çatışma bölgelerinde çekim yapan kurumun, IŞİD’in tanıtım-infaz kasetlerinin arkasındaki ‘gizli göz’ olabileceği söyleniyor.

Yeni Şafak
04:00 - 3/09/2015 Perşembe
Güncelleme: 06:39 - 3/09/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Dünyada kriz bölgelerinden hazırladığı videolarla bilinen Vice News'ün Türkiye'de görevli video yapımcısı Jake Hanrahan ve ekibinin terör örgütüne yardım etme ve “casusluk yapma" gerekçesiyle tutuklanmasının ardından dikkatler bu kurumun iç yapısına ve arkasındaki isimlere çevrildi. ABD Vice News, Kanada'nın Montreal kentinde kurulan haber ve video firması Vice Media için görüntü merkezli haberler hazırlıyor. Medya devi Rupert Murdoch, 2013 yılında bu kuruma 70 milyon dolar yatırım yaptı. Bu dev yatırımdan sonra Vice News haber sitesi, daha çok dünyada büyük güçlerin rekabet alanı olan ve silahlı çatışmaların yaşandığı kriz bölgelerinde faaliyet göstermeye başladı.





NEREDE ÇATIŞMA VICE NEWS ORADA


Vice News'te çalışan acar muhabirlerin “serbest gazeteci" adı altında riskli bölgelerde IŞİD gibi örgütlere dair çektiği videolar dünyada büyük yankı uyandırdı ve kurumun kısa sürede tanınmasına yol açtı. Vice News, 2013 yılında Türkiye ve Brezilya'daki kitlesel gösterilerde ve Ukrayna'nın AB ve ABD destekli “barışçıl gösteriler" eşliğinde parçalanması sırasında da tam kadro sahadaydı. IŞİD'in Musul ve Ramadi'yi ele geçirerek profesyonel çekilmiş kanlı video görüntüleri servis ettiği 2014 Ağustos'unda ise film yapımcısı Walt Disney, 250 milyon dolarlık yatırımla şirketin yüzde 10'na ortak oldu.



#Vice News
#Murdoch
#Rupert Murdoch
9 yıl önce