|

"Mursi'ye yapılan haksızlığın karşısındayız"

Erdoğan, Mursi'ye verilen idam cezasını şiddetle kınadığını belirterek, tüm dünyayı harekete geçmeye çağırdı. Cumhurbaşkanı ayrıca darbecilerin yanında yer alanların demokrasi, özgürlük gibi sözleri kullanmaya hakkı olmayacağını da ifade etti.

Yeni Şafak
21:32 - 18/06/2015 Perşembe
Güncelleme: 23:36 - 18/06/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şehit aileleri iftar töreninde konuştu.



Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:



“Toprak eğer uğurunda ölen varsa vatandır. Eğer vatansak şehitlerimizin gazilerimizin sayesinde ve bu zincir bu halka. Şehitler için onlara ölü demeyiniz çünkü onlar diridir ama siz bilemezsiniz. Bu mesajı devamlı alan bir milletiz. Tüm şehitlerimizin mekanları cennet olsun ve gazilerimize uzun ve hayırlı ömürler diliyorum



Burada iftarımızı paylaştığımız şehit yakınlarımız ve gazilerimiz kendileri için yapılan hizmetleri biliyorlar.



İnanıyorum ki bu konuda hükümetimiz hassasiyeti kaybetmemiştir. Bunlar sadece bizim gecikmeli de olsa yerine getirdiğimiz görevlerimizdir. Bunların aynı zamanda da takipçisi olmaya devam edeceğiz. Terörler mücadeledeki şehitlerimizin durumlarını biliyoruz. Bunları yakından takip ettik.



Gazilerimize nasıl yaklaştığımızı herkes biliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri gerek GATA da gerek özel hazırlanan hastanelerde atılması gereken adımları atıyor.



"Şehit yakınları ve gazilerimiz için ne yapsak azdır"


22 Temmuz 2014'ten bu yana 11 bin 687 şehit yakını ve gazimizin kamu kurumlarına atamasını yaptık. Bu üzerimizde bir görevdi. Bu görevi getirmeye devam edeceğiz. Bundan sonrada sürecek. Birçok yapılan desteklerin yanında tabi şehitlerimizin yakınları ile gazilerimize ne yapsak azdır.



Bugüne dek yapılanları ve bundan sonra yapılacak olanları milletimizin bir şükranı olarak görüyorum. İnancımızda malum şehitlik ve gazilik iki güzelden biri olarak anılıyor.



Dün kaybettiğimiz 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e Allahtan rahmet diliyorum.



"İdam cezasını şiddetle kınıyorum"


Özellikle Mısır'ın darbeyle devrilen Cumhurbaşkanı Mursi'ye verilen idam cezasını şiddetle kınadığımı ifade etmek istiyorum. Tüm dünyayı harekete geçmeye çağırıyorum. Bu dönemde darbecilerin yanında yer alanların bir daha demokrasi, özgürlük, adalet sözlerini ağzına almaya hakkı olmayacak. Biz bu açık haksızlık karşısında yer almayı sürdüreceğiz."




---







#erdoğan
#iftar töreni
#ankara
9 yıl önce