|

'Nihai bir aşamaya gelindi'

Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin S-400 hava füze savunma sistemi satın alımıyla ilgili olarak Rusya ile yaptığı görüşmelerin "nihai bir aşamaya" geldiğini açıkladı.

Yeni Şafak
11:39 - 21/04/2017 Cuma
Güncelleme: 12:03 - 21/04/2017 Cuma
Reuters
S-400, orta menzilli hava savunma sistemi S-300'den geliştirilmiş yeni nesil Rus yapımı bir kısa-orta-uzun menzilli hava savunma füze sistemidir.
S-400, orta menzilli hava savunma sistemi S-300'den geliştirilmiş yeni nesil Rus yapımı bir kısa-orta-uzun menzilli hava savunma füze sistemidir.

Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin S-400 hava füze savunma sistemi satın alımıyla ilgili olarak Rusya ile yaptığı görüşmelerin "nihai bir aşamaya" geldiğini bildirdi.

Işık ayrıca basın toplantısında, NATO ülkelerinin alternatif bir savunma sistemi üzerinde "mali açıdan etkin" bir teklif sunmadığını söyledi. 2015'te Türkiye, geçici olarak Çin'e verilen uzun menzilli bir füze savunma sistemi için 3.4 milyar dolarlık ihaleyi iptal etmişti.

Türkiye daha sonra yerel füze savunma sistemi geliştirmeyi düşündü.

Savunma Bakanı Işık, "Türkiye'nin füze savunma sistemine ihtiyacı olduğu açık; ancak NATO üyesi ülkeler mali açıdan etkili bir teklif sunmadı. S-400'ün çalışmaları son noktaya geldi ancak son aşamada 'yarın sabah anlaşma imzalayalım' anlamına gelmiyor" açıklamalarında bulundu.

Işık, "Türkiye'nin S-400'ü NATO sistemine entegre etmeyecek" dedi.




#Fikri Işık
#Rusya
#S-400
#NATO
7 yıl önce