|

Nişanlısı şehidi böyle uğurladı: Halil’im gel düğün yapalım

Şemdinli’deki mühimmat faciasında şehit olan askerlerden Halil Daş memleketi Konya, Menduh Çelik Şanlıurfa ve İbrahim Özkur Muş’ta toprağa verildi. Daş’ın cenaze töreninde nişanlısı Ayşe Kızıl, “Halil’im gel düğün yapalım. Millet toplandı, gel düğünümüz olsun. Ahirete mi bıraktın düğünümüzü Halil’im. Dünya gözü ile bir daha göremeyeceğim seni” diye ağladı.

Yeni Şafak
04:00 - 12/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:37 - 12/11/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Halil Daş’ın cenaze töreninde nişanlısı Ayşe Kızıl 'Halil’im gel düğün yapalım. Millet toplandı, gel düğünümüz olsun.' diye ağladı.
Halil Daş’ın cenaze töreninde nişanlısı Ayşe Kızıl 'Halil’im gel düğün yapalım. Millet toplandı, gel düğünümüz olsun.' diye ağladı.

Türkiye şehitlerine ağlıyor. Şemdinli’deki Süngütepe üs bölgesinde şehit düşen askerlerden 3’ü memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı. Şehit Halil Daş’ın nişanlısı “düğünümüz cennette mi olacak” diye ağıt yakarken, evli ve bir çocuk babası şehit İbrahim Özkur’un eşinin de 8 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesindeki Ortaklar Süngütepe üs bölgesinde meydana gelen patlamada şehit olan askerlerden 3'ü, Van'da düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.
Şehit Topçu Uzman Çavuş Halil Daş'ın naaşı Konya/Ereğli'ye, şehit Topçu Er Menduh Çelik'in cenazesi Şanlıurfa'ya, şehit Topçu Er İbrahim Özkur'un naaşı da Muş/Varto'ya gönderildi.
Patlamada şehit olan diğer 4 askerin de otopsilerinin tamamlanmasının ardından memleketlerinde toprağa verileceği öğrenildi.

İKİNCİ ÇOCUĞUNU GÖREMEDİ

Şehit Topçu Er İbrahim Özkur'un (21) naaşı, Van'daki törenin ardından helikopterle baba ocağı Muş'un Varto ilçesine getirildi. Evli ve 1 çocuk babası olan şehit Özkur'un cenazesi, törenin düzenleneceği Hacı Kaya Özer Camii'ne götürüldü.
Yakınları şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu başında gözyaşı dökerken, cenazeye katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da acılı aileyi teselli etti. İl Müftüsü Alettin Bozkurt'un öğle namazını müteakip kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi ilçeye bağlı Leylek köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.
Şehit için mezarlıkta üç pare saygı atışı yapıldı. Marangozluk yaptığı belirtilen İbrahim Özkur'un terhisine 80 gün kaldığı, eşi Hanım Özkur'un da ikinci çocuklarına 8 aylık hamile olduğu öğrenildi.

ASKERDEN SONRA EVLENECEKTİ

Şehit askerlerden Topçu Er Menduh Çelik (20) de memleketi Şanlıurfa'da toprağa verildi. Acılı baba Demo Çelik güçlükle ayakta dururken, anne Naife ise oğlunun tabutuna sarılıp son defa öptü.
Törene asker kıyafetiyle katılan bir çocuğun tabut başında asker selamı vermesi duygu dolu anlar yaşanmasına neden oldu.
Şehit Çelik Kürtçe, Arapça ve Türkçe ağıtlar eşliğinde gözyaşları arasında Merkez Haliliye'deki Yeni Şehitliğe defnedildi. Bekar olan şehidin askerden sonra evlenmeyi düşündüğü belirtildi. Şehidin, AK Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik’in de akrabası olduğu öğrenildi.

Düğünümüz cennete kaldı

Konya Havaalanı’nda ailesi, akrabaları, askeri ve mülki erkan tarafından karşılanan şehit Topçu Uzman Çavuş Halil Daş’ın (26) Türk bayrağına sarılı naaşı Ereğli’ye götürüldü. Şehit Daş, ilçeye bağlı Belkaya Mahallesi’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Daş’ı son yolculuğuna 5 bin kişi uğurladı. Ağıtlar yakan şehidin nişanlısı Ayşe Kızıl yürekleri dağladı. 4 ay önce nişanlandığı şehidine seslenen Kızıl, “
Halil’im gel de düğün yapalım Halil’im. Halil’im milletler toplandı, gel de düğünümüz olsun. Ahirete mi bıraktın düğünümüzü Halil’im. Canımın canı gitti. Dünya gözü ile bir daha göremeyeceğim seni. Halil’im düğünümüz
cennette mi olacak
” diye

gözyaşı döktü. Zeytin Dalı ile Fırat Kalkanı harekatlarına katıldığı ve 4 yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığı belirtilen şehit Daş’ın, 4 ay önce nişanlandığı Ayşe Kızıl ile Ramazan Bayramı’nda evlenmeyi planladığı öğrenildi.

#​Şemdinli
#Halil Daş
#Konya
#Menduh Çelik
5 yıl önce