|

Nusaybin'de 350 terörist sıkıştırıldı

Kırsaldaki saldırılarını şehirlere taşıyan terör örgütü PKK mensuplarına yönelik Mardin'in Nusaybin ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından önceki gün TSK ve emniyet unsurlarınca başlatılan müşterek operasyon sürüyor. 6 mahallede 400'ü aşkın çukur kazılan, barikat kurulan, patlayıcı tuzaklanan ilçede, terör örgütünün dağ kadrosundan gelenlerin de aralarında bulunduğu 350 dolayında terörist bulunuyor.

Yeni Şafak
12:25 - 16/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 10:32 - 16/03/2016 Çarşamba
AA

Mardin'in Nusaybin ilçesinde halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden PKK'lı teröristlere yönelik operasyon sürüyor.



Kırsaldaki saldırılarını şehirlere taşıyan terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması, kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta operasyon başlatıldı.



Şimdiye kadar bir polis memurunun şehit olduğu, 3 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyon kapsamında bazı bölgelerde kontrolü sağlayan güvenlik güçleri, yollardaki barikatları kaldırıp teröristlerce kullanılan evlerde arama yapıyor.



İlk operasyon 5 ay önce düzenlendi


Yaklaşık 5 ay önce ilçenin Abdulkadirpaşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerinde kazılan çok sayıda çukur ve barikata patlayıcı yerleştirilmesinin ardından 1 Ekim 2015 günü 4 mahallede başlatılan sokağa çıkma yasağı 6 gün sürdü.



Bu kapsamda güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonda teröristlerin saldırılarının sürmesi nedeniyle farklı tarihlerde 7 kez ilan edilen sokağa çıkma yasağı uygulamalarından sonra yapılan çalışmalarda çok sayıda çukur kapatıldı, barikat kaldırıldı.



Son olarak 14 Aralık 2015 günü Abdulkadirpaşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir ilçelerinde ilan edilen ve 21 Aralık'ta ilçe genelinde uygulanan sokağa çıkma yasağı 24 Aralık'ta kaldırıldı.





6 mahallede çukur kazıldı


Operasyonların ardından PKK'lı teröristler, 4 mahallenin yanı sıra Suriye sınırında yer alan Kışla ve Zeynel Abidin mahallelerinde de kazdıkları çukurlara ve kurdukları barikatlara patlayıcı tuzakladı.



6 mahallede 400'ü aşkın çukur kazılan, barikat kurulan, patlayıcı tuzaklanan ilçede, terör örgütünün dağ kadrosundan gelenlerin de aralarında bulunduğu 350 dolayında terörist bulunuyor.



Vatandaşlar tedirgin


Nusaybin'de teröristlerin saldırılarından tedirginlik duyan ve güvenlik endişesi taşıyan vatandaşlar da ilçeyi terk ediyor.



İlçeden ayrılan vatandaşların bir kısmı Mardin ve çevre ilçeler başta olmak üzere İstanbul, İzmir, Mersin ve Adana'ya yerleşti. 15 mahalleden oluşan ve 90 bin nüfusa sahip olan ilçeden ayrılanların sayısı 50 bini geçti.



Sağlık hizmetleri devam ediyor


Evlerini terk etmeyerek ilçede yaşamını sürdürmeye devam eden vatandaşlara sağlık hizmetlerinin kesintisiz sunulması için de önlemler alındı.



Nusaybin Devlet Hastanesinde hasta kabulü sürerken, ilçede bir nöbetçi eczane açık tutuluyor. Mardin Valiliği tarafından yeterli erzak, içme ve kullanma suyu, çocuk bezi ve maması dahil hijyen setlerinin temin edildiği ilçede gebelere, aşı takibi yapılan bebeklere ve kronik hastalığı olan vatandaşlara ilişkin tedbirler de alındı.



Operasyon bölgesi dışında kalan köylerde yaşayan vatandaşların sağlık ve erzak ihtiyaçları da kaymakamlıkça sağlanıyor.



Tahliye anonsları


Sabah saatlerinde güvenlik güçleri bazı mahallelerde evlerinden çıkamayan vatandaşların olması ihtimaliyle zırhlı araçlardan anons yaparak evinden ayrılmak isteyen vatandaşların güvenli şekilde tahliye edileceğini duyurdu. Ancak çağrıya herhangi bir yanıt alınmadığı belirtildi.



Sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçede güvenlik noktalarındaki kontrolün ardından araçların Nusaybin dışına çıkışı sağlanırken, ilçeye araç girişine izin verilmiyor.

#mardin
#Nusaybin
#Terör
8 yıl önce