|

O polislere 10’ar yıl

Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında Ali İsmail Korkmaz'ın darp edilerek öldürülmesine ilişkin davada karar açıklandı. Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu 2 polise 10'ar yıl hapis cezası verdi. Aile ise cezayı yetersiz buldu

Yeni Şafak
04:00 - 22/01/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:34 - 21/01/2015 Çarşamba
Diğer
Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın, Eskişehir’deki Gezi Parkı odaklı eylemde darbedilerek hayatını kaybettiği iddiasıyla açılan davanın karar duruşmasında, tutuklu polis memuru Mevlüt Saldoğan’a 10 yıl 10 ay, tutuksuz polis memuru Yalçın Akbulut’a 10 yıl, tutuklu sanıklar Muhammed Vatansever, Ramazan ve İsmail Koyuncu’ya 6’şar yıl 8’er ay, Ebubekir Harlar’a 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Tutuklu sanık Ebubekir Harlar, cezaevinde yattığı süre gözönüne alınarak tahliye edilirken, tutuksuz yargılanan sanık polis memurları Hüseyin Engin ve Şaban Gökpınar ise beraat etti. 

YÜZDE 100 NET DEĞİL

Yoğun ilgi nedeniyle salonda oturacak yer kalmadığı için çok sayıda kişi de duruşmayı ayakta izledi. Tutuksuz yargılanan polisler Hüseyin Engin, Şaban Gökpınar ve Yalçın Akbulut, tutuklu sanıklardan Muhammed Vatansever, Ebubekir Harlar, Ramazan ve İsmail Koyuncu duruşmada hazır bulundu. Tutuklu polis memuru Mevlüt Saldoğan ise tedavi gördüğü Ankara Numune Hastanesi’nden telekonferans yöntemiyle duruşmaya katıldı. Saldoğan, savunmasında, görüntülerde darp ettiği kişinin Ali İsmail Korkmaz olup olmadığının yüzde 100 net bir şekilde tespit edilemediğini öne sürdü. Saldoğan ayrıca, “Bir polis memurunun mesleğe atılırken yaptığı yemine sadık kalarak, amirlerimin emirlerini yerine getirerek ben de zor kullanma yetkimi kullandım. Asıl katiller o gençleri sokağa dökenlerdir” şeklinde savunma yaptı.  

Adliye bir anda karıştı 

3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kararın açıklanmasının ardından Kayseri Adliyesi, davayı izlemek için çeşitli illerden gelen katılımcıların protestosuna sahne oldu. Duruşmaya katılanlardan Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel, babası Şahap ve ağabeyi Gürkan Korkmaz da verilen cezaların yeterli olmadığını kaydetti. Anne Korkmaz “Ali’nin canı bu kadar ucuz olmamalıydı” dedi. Korkmaz ailesinin avukatı Ayhan Erdoğan ise karara tepki göstererek, “Yargıtay’da eğer adil bir yargılama olursa, bozma ve kasten adam öldürmeden hüküm kurulmasını umut ediyoruz. Olmazsa zaten Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gideceğiz” ifadelerini kullandı.

#Ali İsmail Korkmaz
#Eskişehir
#Gezi Parkı
9 yıl önce