|

O teröristler vuruldu

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği olayı soruşturan savcılığın elindeki ilk bulgulara göre, polislerin ateş açmasına karşın kaçmayı başaran iki kişi vurulduğu değerlendiriliyor. Ancak ölüp ölmediği konusundan herhangi bir bilgiye rastlanamadı.

Yeni Şafak
12:54 - 4/12/2015 пятница
Güncelleme: 11:00 - 4/12/2015 пятница
IHA
Gündem
Gündem

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği olaya ilişkin soruşturma devam ederken, olay yerinde bulunan zedelenmiş mermi çekirdeğinin DNA incelenmesi için Ankara'ya gönderildiği, görüntü ve fotoğrafların da detaylı incelenmesinin yapılması için TÜBİTAK'a gönderileceği öğrenildi.



Savcılık kaynaklarından alınan bilgilere göre, Tahir Elçi'nin 28 Kasım 2015 tarihinde Dört Ayaklı Minare'de çıkan çatışmada hayatını kaybetmesinin ardından bölgeye olay yerini incelemek için çeşitli tarihlerde 3 ekip gitti, ekiplerin her birine de hendek tarafından ateş açıldı. Olay yerinde bulunan 83 delilden 43'ü alınırken, geri kalan delillerden bir kısmı olay yerinde bulunurken, bir kısmı da sokaktan geçen çocuklar tarafından alındı.



KEBAPÇI VE PTT'NİN GÜVENLİK KAMERASI İNCELEMEDE

Olay yerinde bulunan gazetecilerin o anda çektiği görüntüler ile ifadeleri alındı. Olayın ardından çevrede bulunan ve sokak ile


olay yerini gördüğü düşünülen Mardin Kebap Evi ile PTT şubesinin güvenlik kameralarına da incelenmek üzere el konuldu. Güvenlik kameraları, incelenmek üzere Jandarma Kriminale gönderildi. Olay yerinde bulunan ve en önemli delil durumunda olan zedelenmiş mermi çekirdeği de DNA testi için Ankara'ya gönderildi.



GÖRÜNTÜ VE FOTOĞRAFLAR TÜBİTAK'A DA GÖNDERİLECEK

Olay anında çekilen görüntü ve fotoğraflar detaylı incelenme için TÜBİTAK'a gönderilecek. TÜBİTAK'ta yapılacak incelemelerde görüntü kalitesinin yükseltilerek mermilerin çıkışı ve yönü dev ekranda izlenecek. Olay anından görevlendirilmesi bulunan tüm polislerin silahları toplanarak incelemeye götürüldü. Olayın ardından çevrede bulunan polis, avukat, çalışanlar, gazeteciler, yaralanan polis ve tarafsız görgü tanıklarının ifadesi hızlıca alındı.


Çatışmanın ardından silahların ateşlendiği yerlerin krokileri çıkarıldı. Savcılık, jandarma, Adli Tıp, kriminal ve TÜBİTAK ile birlikte çalışmalarına devam ediyor. Olay yerinden gelen silah seslerinin de ayrıştırılması için destek alınarak incelenmeye başlandı.



İKİ TERÖRİSTİN DE VURULDUĞU DEĞERLENDİRİLİYOR

Basın açıklamasından sonra çıkan çatışmada silah kullanan polislerin hala Diyarbakır'da görev yaptığı ve tayinlerinin başka illere çıkmadığı öğrenildi. Basın açıklaması yapıldığı sırada Dört Ayaklı Minare'nin sokağına girmeden iki polisi şehit eden teröristlerden ikisinin de vurulduğu değerlendirilirken, ölenin olup olmadığı bilinmiyor.

#diyarbakır
#sur
#Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi
#tübitak
#dna
8 лет назад