|

Öğrenci pansiyonunun yangın merdiveninde asma kilit!

Bolu'da bir öğrenci pansiyonunda çıkan yangın çıktı. Çamaşırhanedeki yangın, büyümeden söndürülürken yangın merdiveni kapısında asma kilit olması tepki çekti.

Yeni Şafak
00:51 - 7/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:02 - 6/12/2016 Salı

Karaçayır Mahallesi Eflatun Sokak'ta bulunan İzzet Baysal Endüstri Meslek Lisesi Pansiyonunda toplam 125 öğrencinin kaldığı 3 katlı pansiyonun bodrum katındaki çamaşırhanede henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.



İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri, pansiyonda kalan öğrencilerin tahliye edilmesini sağladı. İtfaiye ekipleri, yangını kısa sürede büyümeden söndürdü.







Öğrenciler ise yangın merdiven çıkış kapısının kapalı olmasına öğrenciler tepki gösterdi.



Adana'nın Aladağ ilçesinde bir hafta önce meydana gelen ve 11 öğrenci ve 1 eğitmenin hayatını kaybettiği olay sonrasında büyük korku yaşadıklarını ifade eden öğrenciler, “Yangın üst katlarda çıkmış olsaydı biz burada ölebilirdik. Yangın merdivenin aşağı inmeye çalışsak inemeyeceğiz. Yangın merdiveninde kilit var” dediler.



Bolu Valisi: Soruşturma başlatacağız


Bolu Valisi Aydın Baruş, binanın yangın merdiveni çıkışında bulunan asma kilite ilişkin, "Yangınla ilgili itfaiye raporunu bekliyoruz. Raporu yarın elde ederiz herhalde. O rapora göre gerekli işlemleri yapacağız. Olayda kabahati, tedbirlerde eksikliği olan varsa ilgili okul yöneticileri hakkında soruşturma başlatacağız. Eksikleri, hataları neler, ona göre tedbirleri aldıracağız. Soruşturmanın sonucunda da ilgililer hakkında gereken yapılacak." dedi.






#Bolu
#İzzet Baysal Endüstri Meslek Lisesi
#Öğrenci pansiyonu
#Yangın
7 yıl önce