|

Öğrencilere şiddet ve kazaya karşı sigorta

MEB, meslek liseli öğrencilere 1 yıllık ferdi kaza sigortası uygulaması başlattı. Şiddetin önlenmeye çalışıldığı eğitimde, öğrencilerin de sigortalanması planlanıyor

00:00 - 12/08/2006 Cumartesi
Güncelleme: 02:38 - 12/08/2006 Cumartesi
Yeni Şafak
Öğrencilere şiddet ve kazaya karşı sigorta
Öğrencilere şiddet ve kazaya karşı sigorta

Milli Eğitim Bakanlığı meslek liseli öğrencilere 1 yıllık ferdi kaza sigortası uygulaması başlattı. Uygulama ilk olarak Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü'ne bağlı okullarda başlatılırken, üzerinde çalışılan diğer taslak çalışma ile, tüm ilköğretim öğrencilerinin de şiddete karşı yürütülen çalışmalar çerçevesinde sigortalanması planlanıyor.


Konuyla ilgili ilk çalışma MEB Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü ile özel sektör işbirliği ile yapılacak. Gedore-Altaş El Aletleri Dövme Çelik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi işbirliği ile bir protokol yapıldı. Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü'ne bağlı meslek liselerinde okuyan 7 bin 500 öğrenci bu yıl eğitimlerini bir yıllık ferdi kaza sigortası güvencesi altında yapacak. Sigorta ücretleri Gedore-Altaş Ltd. Şti. tarafından karşılanacak. Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü'ne bağlı anadolu teknik, anadolu meslek, endüstri meslek, anadolu tapu ve kadastro meslek, anadolu tarım meslek liseleri ve çok programlı liselerde sigortalanacak öğrenciler başarılarına göre okul yönetimleri tarafından seçilecek. Okul yöneticileri 13 Ekim 2006 tarihine kadar Genel Müdürlüğün 'http://etogm. meb. gov. tr' internet adresine sigorta başvuru formlarını doldurarak, sigortalanacak öğrencileri bildirecek.


ŞİDDETE ÇARE: SİGORTA

MEB İlköğretim Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde 28-31 Mart 2006 tarihleri arasında düzenlenen "1. Şiddet ve Okul: Okul ve Çevresinde Çocuğa Yönelik Şiddet ve Alınabilecek Tedbirler Sempozyumu" çerçevesinde getirilen görüşler ışığında çalışmalar sürerken, şiddete bir çözüm olarak da öğrencilerin sigortalanması düşünüldü. Henüz taslak olan çalışma Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in onayına sunulacak. Bakan Çelik onay verirse 10 milyon 673 bin ilköğretim öğrencisine sigorta güvencesi gelecek.



18 yıl önce