|

Öldürülen Sırp taraftar davasında karar çıktı

Galatasaray Live Hospital ile Kızılyıldız arasında 21 Kasım 2014'de Abdi İpekçi Spor Salonunda oynanan THY Avrupa Ligi maçı öncesi çıkan olayda öldürülen Sırp taraftar Marko İvkoviçin davasında karar çıktı. Mahkeme, tutuklu sanık Kadri Aktaşı Kasten adam öldürme suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırırken, tutuksuz yargılanan 6 sanık hakkında ise beraat kararı verdi.

Yeni Şafak
14:03 - 19/10/2015 Pazartesi
Güncelleme: 11:06 - 19/10/2015 Pazartesi
DHA

Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Kadri Aktaş ile tutuksuz sanıklar Yusuf Velioğlu, Volkan Sarı, Serhan Yücel Aydoğmuş, Gökhan Yıldız, Çağatay Hız, Atakan Bodan ve maktul Marko İvkoviçin ablası Bojana Jankelic ile tarafların avukatları katıldı.


Duruşmada söz alan müşteki Bojana Jankelicin Avukatı Rufayi Taştan, sanıklar hakkında haksız tahrik hükmünün uygulanmamasını istedi. Sanık avukatları, müvekkillerinin suçsuz olduğunu belirterek beraatlerini istediler.


BİR SANIK 25 YIL CEZA ALDI 6 SANIK BERAAT ETTİ

Ardından mahkeme karar vermek için duruşmaya ara verdi. Aradan sonra tarafları duruşma salonuna alan mahkeme, kararını sanıkların yüzüne okudu. Mahkeme, tutuklu sanık Kadri Aktaşı önce Kasten adam öldürme suçundan müebbet, İyi halden de bu cezayı 25 yıla indirdi. Mahkeme, Kasten adam öldürme suçundan tutuksuz yargılanan sanıklar Yusuf Velioğlu, Volkan Sarı, Serhan Yücel Aydoğmuş, Gökhan Yıldız, Çağatay Hız, Atakan Bodanın ise beraatlerine karar verdi.


BOJANA JANKELİC: BEKLENTİM MÜEBBETTİ

Kardeşi Marko İvkoviçin öldürülmesi sonrası Bakırköy Adalet Sarayında görülen tüm duruşmalara müşteki sıfatı ile katılan ablası Bojana Jankelic, karar sonrası basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Sanığa verilen cezanın yeterli olmadığını belirten Jankelic, Sadece duygularımla hareket etmiyorum, istediğim müebbet. Yanında suç iştirakinde bulunanlara da gereken cezanın verilmesini temenni ederdim. Beklentim müebbetti. Bundan sonraki aşama için avukatlarım karar verecek. Genç bir kişinin, genç bir insanın, kardeşimin, 25 yaşındaki bir kişinin hayatı, yaşam hakkı elinden alındı dedi. Jankelic, Bir daha Türkiyeye gelmeyi düşünüyor musunuz? sorusunu ise Asla diye yanıtladı.


AVUKAT TAŞTAN: KARARI TEMYİZ EDECEĞİZ

Avukat Rufayi Taştan ise karardan çok memnun kalmadığını belirterek, Öncelikle müebbet cezasından indirim beklemiyorduk. Diğer sanıklar hakkında cezalandırılmayı bekliyorduk, o yönüyle biraz hayal kırıklığı yaşadığımızı söyleyebiliriz. Temyize gideceğiz. Ülkemizde böyle bir olayın yaşanması çok büyük talihsizlik, uluslararası camiada rezil olmuş durumdayız. Bugün Avrupa spor müsabakalarında şaibeli ülke haline geldik. Daha önce İngiliz taraftar olayında da ülkemizde böyle bir hadise yaşanmıştı. Dolayısı ile uluslararası imaj noktasında ciddi darbe almış bulunmaktayız. Tabii ailenin beklentisini tam karşılayamadı. Geride yalnız başına kalmış bir anne ve bir kız kardeş var. Kız kardeş bu hadisenin üzüntüsüyle çocuğunu kaybetti diye konuştu.



#Galatasaray Live Hospital
#Kızılyıldız
#Sırp taraftar
#sırp taraftar davası
9 yıl önce