|

Önce isim sonra görev

ABD’de önce yabancı isimler alan FETÖ’cüler şimdi de aralarında görev değiş tokuşu yaptığı ortaya çıktı. Güvenlik birimlerinin yaptığı araştırmalar sonucu FETÖ’cülerin sığındıkları ABD’deki yöneticilerinin aldatma yöntemlerinin sadece Türkçe isimlerini bırakıp ABD’lilerin aşina olduğu isimleri kullanmakla sınırlı olmadığı belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/02/2018 вторник
Güncelleme: 01:57 - 20/02/2018 вторник
Yeni Şafak
Kemal Öksüz - Remzi Öten
Kemal Öksüz - Remzi Öten

FETÖ’nün, ABD’ye kaçan ve orada örgütün kurumlarında yöneticilik yapan mensuplarını 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kurumları arasında rotasyona tabi tutarak da gizlemeye çalıştığı saptandı.

30 FETÖ’CÜYE ROTASYON

Bu kapsamda örneğin Adil Öksüz’ün akrabası ve FETÖ’nün ABD’deki pek çok etkinliğini koordine eden ve “Kevin” adını alan Kemal Öksüz’ün, darbeden sonra Amerikalılar ve Avrasyalılar Turkuaz Konseyi (Turquoise Council of Americans and Eurasians TCAE) başkanlığı görevine yeniden getirildiği belirlendi. TUSKON’un ABD temsilcisi Remzi Öten’in ise Kaliforniya Türk-Amerikan Ticaret Odası’nda görevlendirdiği belirlendi. Bu arada Kemal Öksüz’ün eşi Sevgi Öksüz’ün de “Sue” yabancı ismini kullandığı ortaya çıktı. Buna göre yeni görev alanlarla sayıları 30’u bulan üst düzey FETÖ’cü örgüt elemanlarının 15 Temmuz 2016 darbe girişimi öncesindeki görev yerleri ile darbenin ardından örgütün rotasyona tabi tuttuğu tespit edildi.

#FETÖ
#Kemal Öksüz
#Remzi Öten
6 лет назад