|

Organlarıyla yeni yılda umut oldu

Sivas'ta beyin ölümü gerçekleşen hastadan alınan organlar Erzurum ve Samsun'a gönderildi

Yeni Şafak
07:18 - 1/01/2015 Perşembe
Güncelleme: 05:19 - 1/01/2015 Perşembe
AA
Sivas'ta geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 1 çocuk annesi Zeliha Durak'ın (51) organları Erzurum'da 2, Samsun'da da 1 hastaya umut oldu. 


Durak'ın ailesinden organ nakili için onay alınması üzerine, Erzurum Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nden Sivas'a gelen sağlık ekipleri gerçekleştirdikleri operasyonla Durak'ın karaciğerini ve böbreklerini aldı. 


Ameliyatı gerçekleştiren Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı, organ bağışında bulunan aileye teşekkür ederek, "Türkiye'ye örnek olabilecek davranış gösterdiler ve bu acılı günlerinde hastalarının organlarını bağışladılar" dedi.


Organ naklinin önemine değine Aydınlı, şunları kaydetti:


"Yeni yılın ilk saatleri ve biz ameliyattayız. Yani organ nakli gün ve saat tanımıyor. Herhangi bir şekilde dinlenme tanımıyor. Tabi bu devletimizin de gücünü gösteriyor. Hastalarımız hazır, inşallah nakledeceğiz, umarım ki yapacağımız tetkiklerde kullanılabilir durumda olduğunu görürüz. Hasta yakınları gerçekten elleri öpülesi insanlar. Kendi acılarını bir tarafa bırakıp başkalarının acılarına derman olmaya çalışan insanlar. Umarız ki aldığımız bu organlar, naklettiğimiz hastalarda çalışır ve onlar da yeniden hayata tutunurlar."
#organ
#bağış
#sivas
#zeliha durak
#erzurum atatürk üniversitesi
9 yıl önce