|

Ortaköy'de 3 katlı bir binada yangın: Bir kişi hayatını kaybetti

Beşiktaş'ta 3 katlı yarı ahşap binada çıkan yangında mahsur kalan 85 yaşındaki Şakir Kaba, hayatını kaybetti. Yaşlı adamın eşi Nazmiye Kaba komşularının yardımıyla dışarı çıkarken, yangın itfaiye ekiplerinin 2.5 saat süren çalışmaları sonucu söndürüldü.

16:30 - 29/01/2022 Cumartesi
Güncelleme: 18:23 - 29/01/2022 Cumartesi
DHA
Alev alev yanan binaya müdahale için itfaiye ekipleri sevk edildi.
Alev alev yanan binaya müdahale için itfaiye ekipleri sevk edildi.

Ortaköy Mecidiye Mahallesi Gözlükçü Sokak'ta saat 15.00 sıralarında 3 katlı yarı ahşap binanın 2'nci katında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Şakir Kaba (85) ile eşi Nazmiye Kaba'nın (75)oturduğu daireden yükselen dumanları fark eden sokak sakinleri, içeridekileri kurtarmak için binaya girdi. Bu sırada daireden dışarı çıkarak merdivenlere yönelen Nazmiye Kaba, komşularının yardımıyla dışarı çıktı. Komşuları, KOAH olduğu öğrenilen Şakir Kaba'yı da çıkarmak için tekrar binaya girmeye çalıştığı sırada, tedavi için kullanılan oksijen tüpünün parlamasıyla alevler bir anda büyüdü. Bütün binayı saran alev ve duman nedeniyle Kaba'ya ulaşamayan sokak sakinleri dışarı çıkarak itfaiye ekiplerini beklemeye başladı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Polis, çevrede güvenlik önlemi alırken itfaiye ekipleri merdiven yardımıyla alevlere müdahale etti. Yangın, yaklaşık 2.5 saat süren çalışmaların ardından söndürülebildi. Bina içinde soğutma çalışmaları yapan ekipler, Şakir Kaba'nın yanmış cesediyle karşılaştı. Soğutma çalışmalarının sona ermesinin ardından polis içeri girerek olay yeri incelemesi yaptı.

"MAKİNEYE BAĞLI OLDUĞU İÇİN KURTARAMAMIŞLAR"

Yangında hayatını kaybeden Şakir Kaba’nın damadı İzzet Demirel, "Ben başka bir yerde oturuyordum. Komşular bana, kayınpederimin evinin yandığını söyledi. Kayınvalideyi komşuları kurtarmışlar ama kayınpeder içeride kalmış. O makineye bağlı olduğu için onu kurtaramamışlar. Şu an hala içeride. Yangının neyden çıktığını bilmiyorum. Burada karı koca yaşıyorlardı. Biz gelip gidip yemeklerini veriyorduk, ilaçlarını kullandırıyorduk" dedi.

  • Binadan yükselen dumanları fark ederek Nazmiye Kaba’yı içeriden çıkaran komşulardan Murat Arslan ise "Yangın tüpü istendi. Hemen alıp, ikinci kata çıktım. Bir anda patlama oldu ama ne patladığını bilmiyorum. Yaşlı teyzeyi dışarı çıkardık ama yaşlı amca içeride kaldı. Bir şey yapamadık. Sonra da her yanı alev sardı" diye konuştu.

#Ortaköy
#yangın
2 yıl önce