|

Afrin’e gidin Osmanlı tokadını görün

Başbakan Yıldırım, “Avrupa'da ‘Cumhurbaşkanınız, Osmanlı tokadı atacak, kime atıyor’ dediler. Dedim ki; gidin Fırat Kalkanı'na, gidin Afrin’e, Osmanlı tokadının nasıl atıldığını orada görürsünüz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:54 - 19/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Yıldırım, Ankara 6. Olağan İl Kongresinde konuştu. Erdoğan’ın, “Bizi vururlarsa sert karşılık veririz” diyen Amerikalı Korgeneral Paul Funk’a yönelik “Hiç Osmanlı tokadı yememiş oldukları çok açık” sözlerinin Avrupa ziyaretinde kendisine sorulduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, “Avrupa’daydım, çeşitli temaslarda bulundum. Bana Osmanlı tokadını sordular. Cumhurbaşkanınız, Osmanlı tokadı atacak. Kime atıyor dediler. Dedim ki; gidin Fırat Kalkanına, gidin Afrin’e, Osmanlı tokadının nasıl atıldığını orada görürsünüz. Bu ülkenin birliğine, bağımsızlığına, kardeşliğine karşı kim olursa olsun Osmanlı tokadını en sert şekilde atarız” ifadelerini kullandı.

KİRLİ OYUNLARI BOZACAĞIZ

Yıldırım şunları kaydetti:" "Mehmetçiğin, Afrin çevresinde oluşturduğu güvenli alanlar gittikçe ilerlemeye devam ediyor. Terör örgütünün kirli oyunlarını bir bir deşifre ediyoruz. Sivil kıyafet giyerek, sivilleri kalkan olarak kullanan teröristlerin, Mehmetçiğin hassasiyetini kullanmaya çalıştığını bugün bütün dünya biliyor. Ama hiç kimse iyi niyetimizi kullanmaya kalkmasın."

DESTAN YAZIYORLAR

"Teröre destek veren kanlı ellerin hepsini teker teker kıracağız. Bu milleti tarih boyunca hiçbir güç haklı davasından çeviremedi, bundan sonra da çeviremeyecek. Bugün aslanlarımız, kahramanlarımız, Mehmedimiz, Zeytin Dalı Harekatı'nda, Afrin’de destan yazıyor. Allah yardımcıları olsun”

#Zeytin Dalı Harekatı
#Afrin
6 yıl önce