|

Kılıçdaroğlu alçakça Osmanlı'ya saldırdı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Mersin'in Silifke ilçesinde katıldığı etkinlikte Osmanlı İmparatorluğu'na skandal sözlerle saldırdı. Kılıçdaroğlu, "Osmanlı döneminde herkes padişahın kulu ve kölesiydi. Millet diye bir kavram yoktu. Türk milleti diye de bir kavram yoktu. Çünkü Osmanlı Türklerle alay ediyordu. Osmanlı'nın zulmüne karşı bu çadırlarda ne mücadeleler verildi. Dadaloğlu, Köroğlu boşuna mı çıktı? Boşuna mı söylediler, padişahın fermanını ama dağların da bize ait olduğunu" diye konuştu.

Yeni Şafak
19:38 - 22/04/2018 dimanche
Güncelleme: 23:42 - 22/04/2018 dimanche
AA
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin'in Silifke ilçesinde Osmanlı İmparatorluğu'na skandal sözlerle saldırdı.

Silifke Yörük Türkmen Çalıştayı'nda Osmanlı İmparatorluğu'nun halka zulüm ettiğini öne süren CHP lideri Kılıçdaroğlu "
Osmanlı döneminde herkes padişahın kulu ve kölesiydi. Millet diye bir kavram yoktu. Türk milleti diye de bir kavram yoktu. Çünkü Osmanlı Türklerle alay ediyordu
" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

  • "Atatürk hiçbir zaman tek adam olmadı. Hiçbir zaman tek adam hevesinde olmadı. Milli Kurtuluş Savaşı'nı Meclis'le yönetti. Hiçbir zaman tek adam yetkisi istemedi. Hiçbir zaman ömür boyu başkomutanlık yetkisi istemedi. Meclise geldi 'Bana 3 ay süreyle başkomutanlık yetkisi verin' dedi. Bir daha geldi '4 ay süreyle başkomutanlık yetkisi verin.' dedi. Girdi savaşa mücadeleyi kazandı. Bir daha geldi. Yabancı düşman askerleri Polatlı'ya kadar gelmişti. Ne yapacağız? Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Bana başkomutanlık yetkisi verin onları denize dökeceğim İzmir'de.' dedi. Yaptı mı? Yaptı. Sonra tekrar başkomutanlık yetkisini TBMM'ye verdi. Şimdi adamın birisi kalkmış asker elbiselerini giyiyor. Ben başkomutanım diye ortalıkta geziyor. Yani anlayamıyorum. Sen neler yaptın da başkomutan oldun."

Osmanlı döneminde 'millet' kavramının olmadığını öne süren Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Her şeyi satıyorlar, satmaya çalışıyorlar. Bakın fabrikaları, arsaları, daireleri sattılar. Dünyanın borcunu ettiler ve yakayı Londra'daki bir avuç tefeciye teslim ettiler. Bize düşen bir görev var. Bu dağlar, ovalar, yeşillikler hepimizin. Biz bu ülkede huzur içinde birlikte yaşamak istiyoruz, kimsenin kulu ve kölesi olmadan. Osmanlı döneminde herkes padişahın kulu ve kölesiydi. Millet diye bir kavram yoktu. Türk milleti diye de bir kavram yoktu. Çünkü Osmanlı Türklerle alay ediyordu. Dadaloğlu, Köroğlu'nu yaşatmıyordu. Biz tarihimizi bilelim saygı gösterelim. Ama güzel bir Türkiye'de biz birlikte yaşayalım. Haziran nedir? Haziran aydınlığın en fazla olduğu aydır, kirazların olduğu aydır. Haziran hep birlikte şarkılar, türküler söyleyeceğimiz aydır. Haziran ağaçların meyveye durduğu bir aydır. Haziran'da sizler yaylaya çıkarsınız, şenlikler yaparsınız. Haziran güzel bir aydır. Haziran'da hep beraber bir düğün havası içerisinde sandığa gidelim. Bize düşen görev Mustafa Kemal'in vasiyetini yerine getirmektir. Nedir o? Cumhuriyeti, demokrasiyle taçlandırmaktır."




#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Osmanlı
il y a 6 ans